Vaccinul cu rezultate de peste 90% împotriva Covid. E gata și ar urma să fie vândut până la finalul lunii. Ce efecte secundare s-au observat

Mihai Roșoiu 10.11.2020, 08:03
Vaccinul cu rezultate de peste 90% împotriva Covid. E gata și ar urma să fie vândut până la finalul lunii. Ce efecte secundare s-au observat

După luni întregi de panică și vești proaste, lumea medicală face un anunț îmbucurător. Vaccinul cu rezultate de peste 90% împotriva Covid este gata. El ar urma să fie vândut până la finalul lunii noiembrie. Referințele specialiștilor despre serul minune sunt foarte bune. Studiile sunt aproape de final, iar, dacă totul merge bine, coronavirusul ar urma să aibă un adversar teribil.

Ce efecte secundare are vaccinul cu rezultate de peste 90% împotriva Covid

Wall Street Journal a publicat informația despre vaccinul anti-Covid realizat de cei de la Pfizer. Pfizer este o companie farmaceutică respectabilă, iar inofmrațiile apărute în spațiul public au fost deja confirmate chiar de mai marii societății care a finanțat cercetarea. Președintele Pfizer a transmis un mesaj așteptat de întreaa omenire:

Este o zi mare pentru ştiinţă şi pentru umanitate. Primele rezultate ale fazei a treia de testare a vaccinului demonstrează dovezile iniţiale ale eficienţei vaccinului contra Covid-19”, a transmis Albert Bourla.

Mai multe companii din domeniul farmaceutic au lucratîn această perioadă pentru descoperirea vaccinului izbăvitor. Cercetările cele mai avansate le aparțin celor de la Pfizer, care făcut acest anunț.

Vaccinul anti-COVID cu eficienta de 90 la suta poate fi cumparat in noiembrie
Vaccinul anti-COVID cu eficienta de 90 la suta poate fi cumparat in noiembrie

Specialiștii au vorbit și despre efectele secundare ale vaccinului împotriva Covid. Subiecții cu probleme au reclamat diferite simptome, dar care nu s-au dovedit a fi periculoase. Aceștia au acuzat stări de oboseală, dureri de cap sau frisoare. Vestea și mai bună este că în cele din urmă, aceștia și-au revenit. Niciunul dintre oamenii pe care a fost testat vaccinul nu s-a infectat cu noul coronavirus.

Pfizer se grăbește să vândă vaccinul

Pentru că rezultatele au fost foarte bune, reprezentanții companiei au cerut autorizație de producere și comercializare până la finele lunii noiembrie. Deja primele doze de vaccin vor pleca spre Belgia și alte câteva orașe nord-americane.

Potrivit informațiilor venite din interiorul companiei, dintre cele 44.000 de persoane testate, doar 94 nu s-au bucurat de protecția vaccinului. Nimeni nu a oferit detalii despre câți ar fi primit vaccinul și câți placebo. Cert este că procentul de reușită al vaccinului împotriva Covid este de 90%.

Imediat ce vor primi avizul, cei de la Pfizer vor demara producția la nivel macro, mai multe sute de milioane de doze de vaccin fiind deja rezervate. U.S. Food and Drug Administration cere timp pentru a observa eficiența și eventualele efecte ale vaccinului, însă nimeni nu mai are răbdare.

Vestea că vaccinul cu rezultate de peste 90 % împotriva Covid este pe piață a fost primită cu entuziasm de toată lumea. El urmează a fi vândut până la finalul lunii, iar din informații oficiale se pare că peste 200.000.000 de doze ar fi fost rezervate de Comisia Europeană.

Urmăriți Impact.ro și pe