Vaccinul anti-Covid care a fost conceput înainte de declararea pandemiei. Va fi livrat în SUA la finalul anului

Mihai Roșoiu 13.12.2020, 12:24
Vaccinul anti-Covid care a fost conceput înainte de declararea pandemiei. Va fi livrat în SUA la finalul anului

Informații neașteptate ies la iveală la final de 2020. Se pare că există vaccinul anti-Covid, care a fost conceput înainte de declararea pandemiei. Potrivit unor detalii apărute în presă, tratamentul împotriva cornoavirusului  ar fi apărut încă din luna ianuarie a anului 2020. Știrea a fost publicată de prestigioasa revistă New York Magazine și se referă la vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de una dintre companiile farmaceutice de top ale Americii.

Ce compania are vaccinul anti-Covid care a fost conceput înainte de declararea pandemiei

În articolul din New York Times apar detalii uluitoare despre perioada în care acest vaccin anti-Covid a fost realizat. Jurnaliștii nord americani susțin că Moderna a dezvoltat tratamentul de imunizare împotriva coronavirusului pe 13 ianuarie 2020. Informațiile surpriză nu se opresc aici. Aceeași sursă susține că totul ar fi durat doar un weekend. Concret, compania Moderna a realizat vaccinul împotriva Covid-19 în… două zile!

Practic, americanii au avut actualul vaccin mRNA-1273 înainte ca autoritățile chineze să recunoască, în mod public, că virusul Sars CoV-2 se transmite de la om la om și cu fix o săptămână mai devreme de apariția primului caz în Statele Unite ale Americii.

A fost trimis spre aprobare cu o lună înaintea primului deces din SUA

Seria dezvăluirilor făcute de New York Magazine nu se oprește aici. Jurnaliștii au aflat că mRNA-1273 a ajuns pe masa Institutului Național de Sănătate din New York în luna premergătoare înregistrării primului deces din Statele Unite ale Americii. Conducerea forului a luat la cunoștință și a dispus demararea testelor clinice.

Vaccin anti-Covid care a fost conceput inainte de declararea pandemiei
Vaccin anti-Covid care a fost conceput inainte de declararea pandemiei

Aceasta este și explicația pentru faptul că vaccinul anti-covid produs de Moderna va fi disponibil doar în luna decembrie a acestui an. Potrivit informațiilor oficiale, mRNA-1273 produs de Moderna are o eficacitate de peste 94 la sută.

Nu putea fi produs pentru piața națională și internațională în luna mai

Pandemia de coronavirus care a afectat întreaga omenire pare să se apropie de sfârșit. Mai multe companii farmaceutice au reușit să scoată pe piață vaccinul. Moderna l-a dezvoltat în luna ianuarie, iar în decembrie 2020 îl va putea livra.

Potrivit specialiștilor, vaccinul nu putea fi utilizat mai devreme pentru că nu ar fi putut trece de toate testele necesare în asemenea situații. Testat superficial de către specialiștii din medicină, acesta ar fi putut deveni un pericol pentru milioane de oameni. Pe rând, specialiști din toate ramurile medicinei care au legătură, și-au dat aprobarea pentru producerea și utilizarea tratamentului pentru imunizare.

Vaccinul anti-Covid care a fost conceput înainte de declararea pandemiei va putea fi achiziționat de către toate statele care vor să-și imunizeze populația în perioada următoare.

 

Urmăriți Impact.ro și pe