S-a aflat adevărul! Moderna a declarat cât timp durează imunitatea după vaccinul său anti-Covid. Toată lumea trebuie să știe asta înainte de vaccinare

Ana Anitoiu 04.12.2020, 13:55
S-a aflat adevărul! Moderna a declarat cât timp durează imunitatea după vaccinul său anti-Covid. Toată lumea trebuie să știe asta înainte de vaccinare

Compania farmaceutică Moderna din Statele Unite ale Americii a declarat cât timp durează imunitatea după administrarea vaccinul său anti-COVID-19. Toată lumea trebuie să știe asta înainte de a se vaccina împotriva îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Cât timp durează imunitatea, după vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania Moderna

Potrivit testelor clinice făcute de compania farmaceutică Moderna, vaccinul său împotriva COVID-19 oferă imunitate la coronavirus pentru o perioadă de trei luni, după administrarea primei doze. După cea de-a doua doză de vaccin, urmează ca organismul să fie imun la infectarea cu noul virus pentru alte două luni.

„Aceste date provizorii din Faza 1 sugerează că mRNA-1273, vaccinul nostru candidat împotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizanţi durabili la toate grupele de vârstă, inclusiv adulţi maturi şi vârstnici”, a precizat Moderna, într-un comunicat, precizând că serul nu a provocat efecte secundare semnificative după două luni de la administrare.

Câte doze de vaccin anti-COVID-19 vor pleca de la Moderna în afara SUA și când se va face transferul

De asemenea, compania Moderna a anunţat că speră să aibă disponibile 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru Statele Unite ale Americii, la sfârşitul acestui an, şi între 100 şi 125 de milioane de doze disponibile global, până la finalul primului trimestru al anului 2021. Dintre acestea din urmă, între 85 şi 100 de milioane vor fi distribuite tot în Statele Unite ale Americii şi doar între 15 şi 25 de milioane vor ajunge în restul lumii.

La jumătatea lunii decembrie, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) ar putea acorda autorizaţie de urgenţă pentru companiile Pfizer, pentru a da undă verde primei faze a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, la sfârşitul acestui an. În plus, autorităţile americane au declarat că speră ca în luna iunie a anului viitor să se extindă reţeaua de distribuţie şi disponibilitate a vaccinului, ca să se înceapă campania de imunizare a populaţiei la nivel general.

S-a aflat adevarul! Moderna a declarat cat timp dureaza imunitatea dupa vaccinul sau anti-Covid. Toata lumea trebuie sa stie asta inainte de vaccinare
Doze de vaccin anti-COVID-19 (Ilustratie)

Când va începe vaccinarea anti-COVID-19 în România

Recent, președintele Klaus Iohannis și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, au anunțat când va începe vaccinarea anti-COVID-19 în România. Doctorul a spus că în cazul ideal, serul va ajunge în țară la jumătatea lunii decembrie. Altfel, acesta va fi disponibil în România în lunile ianuarie-februarie.

”E probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Vaccinarea în masă se va produce probabil în primăvară. Undeva la începutul anului ianuarie-februarie va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranşă, iar până la finalul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Cine va primi cu prioritate vaccinul anti-COVID-19, în România

În România, vor avea prioritate la vaccinare împotriva COVID-19 medicii și personalul medical, care se află în linia întâi, în lupta cu pandemia. După ce aceștia vor fi vaccinați, va veni rândul pentru cea de-a doua tranșă, din care fac parte persoanele vulnerabile din punct de vedere medical. În cadrul aceleiași tranșe va fi vaccinat și personalul din învățământ, care este considerat parte a personalului din infrastructura critică.

Apoi, vor urma cei din Administrația Prezidențială, Guvern și alte instituții publice. Din procesul de vaccinare vor face parte personalul medical care se va ocupa cu triajul și un medic și un asistent care vor efectua vaccinarea. În plus, vor exista cei care vor introduce datele în sistem și cei care vor asigura protecția echipelor de vaccinare. Acest tip de personal include medici din școli, precum și rezidenți sub coordonarea medicilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...