Cele trei categorii de populație care nu au voie să-și facă vaccinul anti-covid 19

Mihai Roșoiu 09.12.2020, 16:15
Cele trei categorii de populație care nu au voie să-și facă vaccinul anti-covid 19

Startul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului în România. Medicii atrag atenția asupra persoanelor care nu vor fi vaccinate. Cele trei categorii de populație care nu au voie să-și facă vaccinul anti-Covid 19 sunt deja cunoscute. Pentru ele imunizarea împotriva virusului nu este posibilă.

Categoriile de populație care nu au voie să-și facă vaccinul anti-covid 19

Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări foarte clare referitoare la persoanele care nu vor putea fi vaccinate. Specialiștii au decis că femeile însărcinate nu vor fi inoculate cu tratamentul de imunizare împotriva Covid-19. Riscul este foarte mare și atunci decizia cea mai înțeleaptă este să nu primească vaccinul.

O altă categorie exclusă din strategia de vaccinare anti Covid 19 este cea a oamenilor care sunt infectați în acel moment. Ca și în cazul vaccinului antic-gripal, o persoană bolnavă nu poate fi vaccinată.

În fine, cea de-a treia categorie este cea a minorilor cu vârste mai mici de 16 ani. Specialiștii au luat această decizie ghidându-se pe faptul că rata mortalității în rândul acestor persoane este aproape zero!

De ce nu se pot vaccina persoanele infectate cu noul coronavirus

Valeriu Gheorghiță a explicat, pentru Mediafax, motivul pentru care persoanele infectate nu se pot bucura de imunizarea artificială oferită de vaccinul anti-covid 19

„ Pot să se vaccineze în funcție de etapa în care se regăsesc. Dacă ai o infecție asimptomatică și nu o putem diagnostica, poți să faci acest vaccin, nu se întâmplă absolut nimic”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Cele trei categorii care nu au voie sa se vaccineze
Cele trei categorii care nu au voie sa se vaccineze

Copiii sunt cei mai mari adversari ai COVID-19

Generația nouă este aproape imună la coronavirus, în sensul că va trece peste problemele create fără să apară riscul mortalității. Așa că decizia medicilor de a nu le administra vaccinul minorilor cu vârste sub 16 ani este explicabilă:

„Copiii înregistrează forme uşoare sau asimptomatice în majoritatea cazurilor şi dacă reuşim vaccinarea celorlalti membri ai familiilor, a adulţilor, problema pentru copii este una cât se poate de uşor de rezolvat ulterior”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid 19.

Cele trei categorii de populație care nu au voie să-și facă vaccinul anti-covid 19 sunt: femeile însărcinate, minorii sub 16 ani și persoanele care sunt deja infectate cu virusul.

Șeful cancelariei prezindențiale a specificat că vaccinarea anti-COVID-19 va fi gratuită și voluntară. Cu alte cuvinte, românii vor alege dacă vor sau nu să facă parte din acest proces, care se va realiza în etape. Cu toate acestea, Guvernul României face apel la populația României să respecte, în continuare, măsurile de precauție și protecție în perioada pandemiei de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe