Cine conduce compania Moderna. Fondatorul ei a fost numit printre cei mai influenți 100 de oameni ai lumii

Daria Petrescu 17.11.2020, 12:06
Cine conduce compania Moderna. Fondatorul ei a fost numit printre cei mai influenți 100 de oameni ai lumii

Compania Moderna este una dintre cele mai cunoscute companii americane de biotehnologie cu sediul în Cambridge. Această companie se concentrează pe descoperirea medicamentelor și dezvoltarea lor. De asemenea, se bazează pe tehnologiile de vaccinare bazate exclusiv pe ARN mesager (ARNm). De altfel, în ultimele zile, numele companiei a fost pronunțat tot mai des în România, în contextual pandemiei de coronavirus. Fondatorul ei a fost numit printre cei mai influenți 100 de oameni ai lumii.

Anunțul important făcut de Moderna, în plină pandemie de coronavirus

Compania farmaceutică Moderna anunță că vaccinul său experimental are o eficiență de 94,5% în prevenirea Covid-19 potrivit datelor preliminare din faza finală a testului clinic, informează Reuters.

De altfel, aceasta este cea de-a doua companie care anunță astfel de rezultate, care depășesc așteptările. Prima a fost Pfizer, care a demonstrate că vaccinul său are o eficiență de peste 90%.

Derrick J. Rossi

America ar putea avea două vaccinuri autorizate pentru situații de urgență în luna decembrie. Ar putea avea peste 1 miliard de doze, mult peste necesarul de 330 de milioane pentru propria populație.

De asemenea, ar putea avea peste 60 de milioane de doze de vaccin disponibile până la finalul anului. Acest lucru se va întâmpla în funcție de autorizațiile necesare privind siguranța.

Analiza Moderna

Asta s-a bazat pe 95 infecții în rândul participanților voluntari la studiu care au primit fie un placebo, fie vaccinul. După toate acestea, doar cinci infecții au apărut la cei care au primit vaccinul. S-a întâmplat la o distanță de aproape o lună.

Rezultatul în urma studiului a fost unul neașteptat. Astfel că, 30.000 de participanți de la Moderna au demonstrate că vaccinul a prevenit cazurile severe de COVID- 19.  Dintre cele 95 de cazuri din procesul Moderna, 11 au fost severe și toate cele 11 au avut loc în rândul voluntarilor care au primit placebo.

Cine este Derrick J. Rossi

În 2011, revista Life îl includea pe Derrick J. Rossi în topul 100 al celor mai influeți oameni.  Este un biolog canadian cu celule stem. De asemenea, profesor asociat la Departamentul de celule stem și biologie regenerativă de la Harvard Medical School și Harvard University.

Este membru principal al facultății Institutului de celule stem din Harvard și investigator la Institutul pentru boli imune (IDI). Derrick J. Rossi  este CEO al Convelo Therapeutics.  Rossi a crescut într-o familie muncitoare, iar tatăl său, Fred Rossi, a lucrat 50 de ani în caroserii auto.

Mai mult, este membru la pProgramul de medicină celulară și moleculară de la Spitalul de Copii din Boston.

A co-fondat Moderna Therapeutics

În 2010, revista Time a citat una dintre descoperirile lui Rossi drept una dintre primele zece descoperiri medicale ale anului.

De asemenea, a fost numit unul dintre „Oamenii care au contat” în 2010 de Time și unul dintre cei 100 de oameni cu cea mai mare influență în 2011 de Time.

Derrick  Rossi a participat la Universitatea din Toronto pentru licență și masterat. A obținut doctoratul. de la Universitatea din Helsinki și și-a făcut bursa post-doctorală la Universitatea Stanford.

A co-fondat Moderna Therapeutics, Intellia Therapeutics, Magenta Therapeutics și Stelexis Therapeutics. Derrick J. Rossi a primit de-alungul timpului mai multe premii ca și recunoștință pentru studiile sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI