Unde să mergi în vacanță la vară. Este destinația anului 2023, are cele mai bune plaje din lume

Mihnea Tălău 12.05.2023, 13:30
Unde să mergi în vacanță la vară. Este destinația anului 2023, are cele mai bune plaje din lume

Cunoscutul portal turistic Tripdavisor recomandă care este cea mai bună plajă de pe planetă, de vizitat în vara anului 2023. La aproximativ 350 de kilometri de coasta de nord-est a Braziliei se află arhipelagul vulcanic Fernando de Noronha care iese din Atlantic. Speecialiștii spun că este combinația perfectă de ape cristaline, nisip auriu și viață marină bogată.

Destinația anului 2023, cu cele mai bune plaje din lume

Pe cea mai mare insulă a arhipelagului, găsim un loc unic în lume. Fernando de Noronha este alcătuit din 221 de insule și insulițe , care creează acest paradis de o frumusețe de invidiat, declarat Patrimoniu Mondial de către Unesco.

Principala sa atracție sunt plajele frumoase, cum ar fi Conceição, Porto, Leão, Bahía dos Porcos și Bahía do Sancho, numite cele mai bune din lume în 2023 de platforma de călătorie Tripadvisor.

Pe lângă relaxarpracticândrile sale de nisip, putem profita si de timpul practicand activități acvatice. Una dintre cele mai populare este scufundările , deoarece arhipelagul se mândrește cu ape calde și limpezi, care favorizează vizibilitatea, și o viață marină exuberantă formată din corali, delfini și țestoase.

Un alt sport practicat pe scară largă este surfing-ul. Între decembrie și februarie, plajele Cacimba do Padre, Boldró și Conceição sunt pline de surferi din întreaga lume, datorită calității valurilor lor care ajung la 5 metri înălțime.

Atenție la ciudatele restricții

Totuși, trebuie știut că fiind o zonă protejată, se fac eforturi mari pentru a-i conserva natura. De aceea, numărul de vizitatori este limitat și, în plus, pentru intrare trebuie plătită o taxă.

Pe de altă parte, interesant este că este interzis să naști pe acest arhipelag. Guvernul brazilian a stabilit acest lucru, deoarece insulele nu dispun de infrastructura medicală necesară în acest scop. Drept urmare, femeile trebuie să se deplaseze pe continent, mai exact în orașul Natal, pentru a putea fi asistate la naștere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...