Plajele cu nisip fin și apă cristalină de care românii nu au habar. Destinația europeană care poate înlocui cu succes Grecia, Bulgaria sau Turcia

Ana Anitoiu 24.08.2022, 10:22
Plajele cu nisip fin și apă cristalină de care românii nu au habar. Destinația europeană care poate înlocui cu succes Grecia, Bulgaria sau Turcia

O destinație europeană cu plaje cu nisip fin și apă cristalină, de care cei mai mulți români nu au habar, poate înlocui cu succes Grecia, Bulgaria sau Turcia. O româncă a atras atenția asupra acesteia pe rețelele sociale.

Destinația europeană cu plaje cu nisip fin și apă cristalină

Cei care își doresc alternative la ofertele din Grecia, Bulgaria sau Turcia pot alege ca destinație o țară europeană cu 528 de kilometri de litoral, la Marea Baltică. O româncă a scris pe rețelele sociale că Polonia are stațiuni curate, frumoase, preferate de turiștii care nu suportă căldura și fug de orașele aglomerate.

„Aproape toate plajele sunt înconjurate de păduri, ceea ce oferă o oportunitate în plus pentru plimbări cu bicicleta sau picnicuri. Deși pare ciudat, și toți aleargă după destinații fierbinți sau țări exotice, există totuși plaje și destinații de vacanță chiar și la mările mai reci, de exemplu Polonia/ Marea Baltică.

De 3 ani locuiesc aici, în Polonia, și venim foarte des la mare pe perioada anului. Plajele sunt de regulă acoperite cu nisip foarte fin, pietricelele și nisipul grosier sunt foarte rar întâlnite.

Plajele sunt curate și curățate în mod regulat. Există o mulțime de coșuri de gunoi pe plajă, posturi pentru salvamari și toalete publice, atât cu plată, cât și din plastic tip ToiToi foarte curate (acestea se găsesc la fiecare ieșire numerotată de pe plajă)”, a scris românca, pe pagina de Facebook „Am fost acolo”.

Plajele cu nisip fin si apa cristalina de care romanii nu au habar
Litoralul din Polonia. Foto: Cristina Sandu-Bełdowska

Când poate fi vizitată această destinație europeană

Mesajul ce a fost publicat de româncă pe rețelele sociale a stârnit interesul multor persoane care au spus că ar încerca să își petreacă vacanța de vară pe litoralul din Polonia, la Marea Baltică. Acolo, temperatura apei permite scăldatul în lunile iulie și august.

Românca a menționat ca zone turistice de interes stațiunile Gdans, Șopot, Gdynia. Femeia a adăugat că temperaturile pe litoralul din Polonia nu sunt caniculare, deoarece se află în zona de nord a Europei.

Prețurile sunt accesibile, conform aceleiași surse. Însă, există și un dezavantaj – litoralul din Polonia, de la Marea Baltică, este aglomerat mai tot timpul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...