Care este cea mai populară destinație de vacanță din lume pentru 2022. Cândva un sat de pescari, astăzi, în topul Tripadvisor

Cătălina Burghelea 19.01.2022, 10:38
Care este cea mai populară destinație de vacanță din lume pentru 2022. Cândva un sat de pescari, astăzi, în topul Tripadvisor

Motorul de căutare turistic american Tripadvisor spune că un sat de pescari din secolul al XX-lea, devenit un loc fierbinte pentru iubitorii luxului în secolul al XXI-lea, este cea mai populară destinație din lume pentru 2022. Platforma de călătorie tocmai și-a lansat Premiile Travelers’ Choice pentru anul acesta și topul cuprinde 10 destinații ce merită vizitate în viitorul apropiat.

Cea mai populară destinație de vacanță pentru 2022, dezvăluită de Tripadvisor

Dacă plănuiești o vacanță în 2022 și nu știi ce destinație să alegi, te poți inspira din clasamentul întocmit de celebrul Tripadvisor, cunoscut pentru recenziile referitoare la condițiile de cazare, servicii, mâncare etc.

În timp ce ultramodernul Dubai ocupă primul loc, nu este singura intrare din Orientul Mijlociu. Iar lista din acest an variază de la destinații europene până la râvnitele zone tropicale și deșertice.

Top 10 cele mai bune destinații din lume

Acestea sunt cel mai bine cotate și cele mai iubite locuri din Tripadvisor pentru 2022:

1. Dubai, Emiratele Arabe Unite
2. Londra, Regatul Unit
3. Cancún, Mexic
4. Bali, Indonezia
5. Creta, Grecia
6. Roma, Italia
7. Cabo San Lucas, Mexic
8. Istanbul, Turcia
9. Paris, Franța
10. Hurghada, Egipt.

De ce Dubai?

„Un loc mereu popular, Dubai a urcat încet în topul Travelers’ Choice Awards de la Tripadvisor în ultimii ani, iar acum, în 2022, deține coroana celei mai populare destinații din lume”, a declarat Justin Reid, director de destinații și călătorii la Tripadvisor, într-un e-mail către CNN Travel.

„Dubai este un oraș ultramodern, care are de toate: plaje aurii, restaurante de talie mondială și hoteluri superbe. Deoarece Travelers’ Choice Awards se bazează pe recenzii ale locurilor de vizitat și lucrurilor de făcut în vacanță, pentru a fi numită „cea mai bună din lume înseamnă că o destinație a obținut recenzii excelente din partea turiștilor”, a spus Reid.

„În ciuda efectelor pandemiei, Dubaiul a atras în continuare vizitatori din aproape toate colțurile lumii, în ultimul an, și s-a remarcat ca locul lor preferat în care să meargă într-un an în care chiar aveau nevoie de ceva distracție”, a continuat reprezentantul Tripadvisor.

Ce trebuie să știi despre regulile din Emiratele Arabe Unite

Călătorii care doresc să viziteze Dubai în acest an trebuie să știe că regulile de intrare în Emirat pot fi puțin complicate și pot depinde de locul de unde vii. Autoritățile din Emiratele Arabe Unite, din care Dubai face parte, cer majorității pasagerilor un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore de la sosire.

Începând cu 18 ianuarie, Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA au catalogat Emiratele Arabe Unite cu risc ridicat de călătorie, de nivelul 3, pentru Covid-19. CDC face actualizări săptămânale ale clasamentelor sale.

Top 10 cele mai populare destinații din SUA

Orașul jocurilor de noroc din America se află în fruntea listei SUA pentru 2022, iar vacanțele aici sunt în mod clar o mare atracție pentru utilizatorii Tripadvisor:

1. Las Vegas, Nevada
2. Oahu, Hawaii
3. Maui, Hawaii
4. Key West, Florida
5. New York City, New York
6. New Orleans, Louisiana
7. Savannah, Georgia
8. Miami Beach, Florida
9. Nashville , Tennessee
10. Sedona, Arizona.

Idei pentru iubitorii de plajă, schi sau pentru gurmanzi

Între timp, iubitorii de mâncare au numit capitala Italiei cea mai bună destinație culinară pentru 2022, iar pasionații de aer curat au desemnat Parcul Național Vulcanul Arenal, Costa Rica, locul perfect de vizitat în acest an. Pentru schiori, stațiunea Zermatt, din Elveția, a fost aleasă de toți utilizatorii Tripadvisor ca fiind cea mai bună destinație de iarnă pentru 2022, iar iubitorii de soare și plajă au ales Cancún, Mexic.

Urmăriți Impact.ro și pe