Unde poți merge la mare în septembrie. Cele mai frumoase destinații 

Emanuela Pană 12.09.2022, 10:17
Unde poți merge la mare în septembrie. Cele mai frumoase destinații 

Unde poți merge la mare în septembrie, cele mai frumoase destinații. Turiștii cărora nu le plac aglomerația de pe litoral și zilele toride din lunile de vară își planifică vacanța pentru luna septembrie, care este adesea călduroasă, dar nu sufocantă. În plus, destinațiile nu mai sunt pline până la refuz de turiști, iar opțiunile la hoteluri și restaurante sunt mai numerose. Iată câteva locuri din Europa unde poți să mergi la mare în septembrie 2022.

Unde poți merge la mare în septembrie. Cele mai frumoase destinații din Europa

Odată cu prima lună de toamnă, sezonul de catifea începe în multe stațiuni europene. Soarele blând, apa caldă a mării, prețurile rezonabile și plajele libere sunt doar câțiva dintre factorii pentru care mulți turiști găsesc luna septembrie ca fiind excelentă pentru un concediu la mare.

În nordul Europei, frunzele s-ar putea să înceapă să-și schimbe culoarea la sfârșitul lunii septembrie, însă plajele cu nisipuri de aur ale Mării Mediterane, din sudul Europei, încă promit zile lungi, calde și însorite.

Unde poți merge la mare în septembrie 2022

Chiar dacă în România vremea s-a răcit în ultimele zile, încă există multe locații numai bune pentru a merge la mare în luna septembrie. Iată unde să te relaxezi la plajă în prima lună de toamnă.

Spania

Septembrie este o perioadă fantastică pentru a vizita Spania, având în vedere că sezonul de vârf s-a încheiat, iar insulele încep să revină la ritmul lor normal de relaxare. Aici, vremea în prima jumătate a lunii nu este mult diferită de august. Una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță în rândul turiștilor este Ibiza, temperaturile situându-se în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

Unde poti merge la mare in septembrie

Luna septembrie este ideală pentru activități în aer liber și, bineînțeles, pentru plajă. Plimbările lungi în locurile încărcate de istorie pe care Spania le are de oferit reprezintă o altă opțiune, alături de vizitarea principalelor orașe ale zonei. O altă destinație de vacanță e Tenerife, cu o temperatură medie în septembrie de 23 de grade Celsius. Apa mării este caldă, nisipurile sunt fine, iar viața de noate este în toi.

Italia 

Dacă vrei să-ți petreci vacanța la mare, în septembrie, în Italia, trebuie să știi că stațiunile de la malul mării reprezintă alegerea ideală. Cel mai cald este în Palermo, Florența și Napoli (27 de grade Celsius), dar și Milano și Genova (24 de grade Celsius).

Totodată, temperatura apei în mare este de 24 de grade. Vreme bună de bălăceală este și în Sardinia, unde temperaturile ajung la 26 de grade Celsius, iar apa limpede și nisipurile albe își așteaptă turiștii.

Portugalia

În Portugalia, Algarve se numără printre regiunile care se mândresc cu plaje excepționale, Albufeira fiind una dintre cele mai populare stațiuni. În septembrie, temperaturile se situează, de regulă, în jurul valorii de 30 de grade Celsius – suficient de cald pentru a face plajă și mult mai suportabil comparativ cu temperaturile din iulie și august. Lagos este o alegere excelentă pentru o săptămână de relaxare, iar satul pescăresc Alvor este recunoscut pentru restaurante și plaje intime.

Unde poti merge la mare in septembrie

Turcia

Mulți dintre turiștii care aleg să meargă la mare în Turcia în septembrie optează pentru Antalia, o destinație ideală grație temperaturilor care nu depășesc 30 de grade. Avantajele nu se opresc însă aici, întrucât cu puțin noroc puteți bifa o vacanță all-inclusive pe litoralul turcesc la un preț foarte mic. După o zi de plajă puteți lua la pas străduțele înguste ale orașelor pline de căsuțe pitorești, restaurante cu specific turcesc și magazine de suveniruri.

Grecia 

Te întrebi unde să te relaxezi în septembrie 2022 la mare, în străinătate, cu bani puțini? Grecia este răspunsul. Plajele superbe, atături de culoarea ireală a apei îi fac pe turiști să se îndrăgostească de această țară.

Unde poti merge la mare in septembrie

Insulele grecești oferă întotdeauna plaje de vis și peisaje luxuriante, Myrtos din Kefalonia fiind considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume, cu pietricele albe, strălucitoare. Vinurile, Santorini sau Pantheonul fac, de asemenea, din vacanța pe insulele grecești o experiență de neuitat.

Cipru 

Cipru este o destinație de vacanță perfectă pentru toate gusturile. În luna septembrie, temperatura maximă ajunge la 33 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că vremea ține cu iubitorii de stat pe plajă, la soare. La rândul lor, petrecăreții n-au cum să dea greș cu Ayia Napa, unde plajele precum Konnos și Nissi abundă  baruri pe plajă și sporturi nautice.

Pentru cei care merg în vacanță cu familia, o alegere grozavă este Coral Bay din Paphos, cu o plajă de nisip superbă și ape ușor adânci. Turiștii care doresc ceva mai îndepărtat pot opta pentru Golful Lara, ascuns în mijlocul uimitoarei Rezervații Naturale Peninsula Akamas.

Croația  

În luna septembrie, vremea în Croația variază de la plăcută la perfectă, în funcție de destinația pe care o alegi. Ziua, temperaturile maxime medii sunt calde și variază de la 22 de grade în Zagreb la 26 de grade Celsius în Senj, iar noaptea scad, în general,  la 21 de grade în Senj și 11 grade Celsius în Zagreb.

Unde poti merge la mare in septembrie

Croația este binecuvântată cu numeroase insule remarcabile, perfecte pentru a evada din rutină și pentru a vă bucura pe deplin soare, fără aglomerația de vară.

Malta

Malta este o altă destinație plăcută pentru luna septembrie, temperaturile ajungând aici până la 28 de grade Celsius. Veți avea nevoie doar de costume de baie și de echipamente de plajă pentru zi și de câteva haine ușoare pentru noapte, când temperaturile scad până la pragul de 20 de grade.

În această perioadă a anului, Malta este una dintre cele mai calde țări din Europa. Principalele stațiuni de aici sunt situate în partea de nord a țării, inclusiv Golful Mellieha, Ghajn Tuffieha și Golful Golden. Mai multe locuri retrase, ca de exemplu Paradise Bay și Armier, pot fi găsite spre vârful insulei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...