Un YouTuber celebru, care face scufundări, a elucidat misterul dispariției unui cuplu acum 21 de ani

Cătălina Burghelea 09.12.2021, 09:37
Un YouTuber celebru, care face scufundări, a elucidat misterul dispariției unui cuplu acum 21 de ani

Un YouTuber cunoscut pentru scufundările sale, a descoperit mașina unor adolescenți din Tennessee care au dispărut acum 21 de ani. Erin Foster, 18 ani, și Jeremy Bechtel, 17 ani, au dispărut pe 3 aprilie 2000. Vehiculul în care au fost văzuți ultima dată a fost găsit în râul Calfkiller pe 30 noiembrie 2021.

A descoperit două cadavre sub apă

Este posibil ca un vlogger să fi rezolvat cazul a doi adolescenți din Tennessee, care au dispărut acum 21 de ani, după ce a descoperit mașina în care au fost văzuți ultima dată pe fundul unui râu local. Cei doi tineri au fost văzuți ultima dată pe 3 aprilie 2000, după ce au părăsit casa lui Foster, potrivit biroului șerifului White County, relatează NBC News.

Misterul a fost elucidat de un celebru vlogger

Șeriful Steve Page a spus, într-un comunicat de presă, că membrii familiei lui Erin Foster l-au alertat pe 28 noiembrie despre YouTuber-ul Jeremy Beau Sides, care folosește tehnologia sonarului și scufundările pentru a încerca să rezolve cazurile de persoane dispărute, apoi le urcă pe canalul său  – Exploring With Nug.

Celebrul vlogger a mers în Sparta, Tennessee, luna trecută, pentru a căuta mașina în care adolescenții au fost văzuți ultima dată. Șeriful Page l-a contactat pe Sides și i-a spus să caute în jurul autostrăzii 84 din râul Calfkiller, în zona în care cei doi tineri au dispărut, se arată în comunicat.

Pe 30 noiembrie 2021, Jeremy Beau Sides a făcut scufundări în acea zonă și a dat de un vehicul: Pontiac Grand Am ruginit al lui Foster, scufundat în râu. Page și anchetatorii au sosit la fața locului și au spus că mașina se potrivește cu cel al lui tânărului dispărut acum 21 de ani.

Aveau 18, respectiv 17 ani când au dispărut

Rămășițele umane au fost găsite în vehicul și vor fi trimise pentru teste genetice ADN și potențiale comparații cu înregistrările stomatologice, au declarat anchetatorii. Familiile lui Foster și Bechtel au fost anunțate despre descoperirea care a elucidat dispariția lui Erin Foster, 18 ani, și Jeremy Bechtel, 17 ani.

„Nu am cuvinte să descriu asta. Sunt atât de bucuros că le-am putut găsi. Sunt atât de trist că au ajuns acolo. Nu pot să cred – au trecut peste 20 de ani de când au stat acolo așteptând ca cineva să-i găsească”, a precizat Sides pe canalul său de Youtube.

„Este meritul lui Jeremy că a găsit mașina. Tot ce am făcut a fost să-l îndrept în direcția corectă, iar el a intrat în apă și i-a găsit”, a relatat șeriful Steve Page pentru NBC News.

„Nu suntem încă 100% siguri că sunt ei, dar tindem să credem că da”, a mai spus bărbatul, menționând că rămășițele sunt analizate de către medicul legist.

Scafandrii au căutat prin acea zonă, dar nu au găsit nimic

Page a spus, inițial, că adolescenții au ajuns în apă din întâmplare, dar ancheta este în desfășurare. Scafandrii căutaseră mașina în acea zonă, dar „pur și simplu nu au ajuns aproape de autoturism”, a adăugat șeriful. Acesta a remarcat că acum există balustrade în jurul râului, care nu erau în 2000, atunci când cei doi tineri au dispărut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...