Un român din Marea Britanie va face închisoare din cauza unui filmuleț pe TikTok. Cum se filmase tânărul de 33 de ani

Ioana Bucur 13.04.2022, 08:44
Un român din Marea Britanie va face închisoare din cauza unui filmuleț pe TikTok. Cum se filmase tânărul de 33 de ani

În goana după faimă și vizualizări pa platformele de social media, unii uită sau nu își dau seama că acțiunile lor pot avea și consecințe nedorite. Este cazul unui român din Marea Britanie care va face închisoare din cauza unui filmuleț publicat pe TikTok. Tânărul, în vârstă de 33 de ani, nu și-a dat seama că imaginile cu care spera că va deveni viral ar putea ajunge și sub ochii oamenilor legii. Cum se înregistrase.

Cum s-a filmat pe TikTok un român din Marea Britanie

A vrut inimioare, a primit ani de închisoare. Un român din Marea Britanie va petrece patru ani și jumătate în spatele gratiilor din cauza unui filmuleț pe TikTok. Imaginile compromițătoare au fost găsite de polițiștii englezi chiar în telefonul bărbatului în vârstă de 33 de ani.

bogdanbogdanel56, cum se prezintă pe TikTok, postase pe celebra platformă online filmulețe în care apare cu teancuri de bani, acte false și parfumuri furate. Toate au fost descoperite de polițștii britanici.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au găsit în dormitorul său un geamantan și o geantă în care erau ascunse 131 de produse scumpe de parfumerie și frumusețe. Cele mai multe încă aveau etichetele, conform poliției locale din Surrey.

În fața instanței, românul și-a recunoscut implicarea în mai mult furturi din farmacii în Surrey, Hampshire și Thames Valley, regiuni în vestul și sud-vestul Londrei, în perioada iulie – septembrie 2021.

„Afacerile au trecut printr-o perioadă foarte dificilă în timpul pandemiei și au muncit din greu pentru a se pune pe picioare. Actele criminale ale acestuia, pentru câștigul propriu, au făcut acest progres și mai greu de realizat.

Nu numai că a furat obiecte de valoare care costă mii de lire, dar de multe ori a spart geamuri pentru a intra în incinta farmaciilor, cauzând pierderi materiale de mare valoare și întreruperea activității acestora”, a spus detectivul Pete Coe.

Un român din Marea Britanie va face închisoare din cauza unui filmuleț pe TikTok. Cum se filmase tânărul de 33 de ani

Condamnat la patru ani și jumătate de închisoare

Românul a fost prins după ce polițiștii au reușit să identifice mașina folosită în spargerea din 28 septembrie 2021 și în zonele în care primiseră raporturi de furturi similare. A doua zi, oamenii legii au ajuns la adresa la care locuia românul, reușind să îl prindă, alături de bărbați. A fost arestat pentru suspiciune de furt și asupra sa au fost găsite acte de identitate false.

În portbagajul mașinii au fost găsite etichete de prețuri care au fost afișate de una dintre farmaciile unde acesta a dat lovitura, dar și unelte și pungi de gunoi industrial, folosite în furturi.

„În urma unei investigații serioase, am reușit să îi localizăm mașina în locul potrivit la momentul potrivit.

Mergea la locurile pe care le țintea cu echipamentul necesar spargerilor. Acesta avea cu el chiar și un permis de conducere fals pe care l-a prezentat polițiștilor când a fost oprit și și-a scos plăcuțele de înmatriculare de la mașini pentru a încerca să își ascundă identitatea”, a dezvăluit Coe.

Românul a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare – trei ani și opt luni pentru opt acuzații de furt, nouă luni pentru două acuzații de deținere de acte false. Faptul că a pledat vinovat i-a adus o reducere a sentinței. În plus, va trebui să plătească daune de 190 de lire sterline victimelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...