Un fotbalist român e pe cale să devină star în naționala Ungariei. „Sunt mulțumit de Mario”

Ana Anitoiu 07.01.2023, 22:51
Un fotbalist român e pe cale să devină star în naționala Ungariei. „Sunt mulțumit de Mario”

Un fotbalist român este pe cale să devină star în naționala Ungariei. Selecționerul Zoltan Gera, fostul jucător din Premier League de la West Bromwich Albion și Fulham, a avut doar cuvinte de laudă la adresa sportivului.

Un fotbalist român, star în devenire pentru naționala Ungariei

Sportivul a debutat în luna noiembrie a anului trecut la reprezentativa Under 21 a Ungariei, acolo unde a fost antrenat de fostul internațional Zoltan Gera. Selecționerul este impresionat de jocul lui.

„Sunt mulțumit de jocul lui Mario Lucas Simuț, care evoluează pe un alt post la Haladas (echipa de club Haladas Szombathely, n.r.) față de cel de la echipa națională. Este util pe ambele posturi, atât ca aripă, cât și la mijlocul terenului, și marchează goluri”, a declarat Gera pentru NB1.hu.

„Am prevăzut că va deveni o valoare a academiei, a clubului Haladas și a fotbalului maghiar. Mario are o încăpățânare pozitivă și multă determinare pentru a-și atinge obiectivele”, declara anul trecut și antrenorul Vendel Rugovics de la Haladas.

Un fotbalist român e pe cale să devină star în naționala Ungariei. „Sunt mulțumit de Mario”
Mario Lucas Simuț

Fotbalistul român, titular în selecționata Under 21 a Ungariei

Mijlocașul Mario Lucas Simuț are 19 ani și este născut în Oradea. După ce în sezonul trecut a fost om de bază la reprezentativa Under 19 maghiară, Simuț a jucat titular în meciul de debut la naționala Under 21, un 3-0 cu Azerbaidjan disputat la Belek, în Turcia.

Atunci, Mario Lucas Simuț a evoluat pe postul de mijlocaș dreapta într-un sistem 3-4-3, similar celui folosit și la echipa mare a Ungariei. Mijlocașul român a fost schimbat în minutul 76.

Mario Lucas Simuț este legitimat din vara anului 2021 la Haladas Szombathely, club din NB II. Anterior, el a jucat inclusiv în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, la academia lui West Ham United.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...