Un bărbat din Iași a fost declarat mort, chiar dacă acesta trăia bine mersi. Incredibil ce s-a întâmplat după

Elena Avramescu 19.03.2021, 10:19
Un bărbat din Iași a fost declarat mort, chiar dacă acesta trăia bine mersi. Incredibil ce s-a întâmplat după

Un bărbat din Iași a fost declarat mort. Este vorba despre un bărbat din comuna Răducăneni, pe nume Gabriel Constantin Luca, care a fost declarat mort, în acte, dintr-o stupidă greșeală. În acest sens, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis ieri cererea acestuia, iar în urma deciziei, Primăria Comunei Răducăneni a fost obligată să anuleze cele două exemplare ale actului de deces nr. 94 din 10 noiembrie 2020, privindu-l pe ieșean.

Un bărbat din Iași a fost declarat mort, chiar dacă acesta trăia

Instanța admite cererea formulată de reclamantul Gabriel Constantin Luca în contradictoriu cu pârâta Primăria Comunei Răducăneni. Dispune anularea ambelor exemplare ale actului de deces nr. 94 din 10 noiembrie 2020, privindu-l pe reclamant, înregistrat la Primăria Comunei Răducăneni, precum și a certificatului de deces eliberat pe data de 10 noiembrie 2020 de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Răducăneni – Starea Civilă, au declarat judecătorii ieșeni.

Cu toate acestea, decizia nu e definitivă, astfel că aceasta putând fi contestată oricând. Povestea a început la data de 19 ianuarie 2021, când bărbatul le-a cerut judecătorilor să spună că este în viață și că a fost declarat mort dintr-o greșeală.

Gabriel Constantin Luca a trebuit să apeleze la magistrați, după ce bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost declarat mort și „îngropat”, mai precis în luna noiembrie 2020. La acel moment, Gabriel Constantin Luca a fost declarat decedat în acte, iar bărbatul a fost dat dispărut de rude la data de 25 octombrie 2020.

Un barbat din Iasi a fost declarat mort
Un barbat din Iasi a fost declarat mort

Polițiștii au mers la familia acestuia pentru a lua mai multe declarații și pentru a ridica mai multe probe. După mai bine de câteva săptămâni, în localitatea Grozești s-a găsit cadavrul unui bărbat iar anchetatorii au luat legătura cu rudele lui Gabriel Luca, fiind siguri că l-au găsit pe acesta. După aceea cadavrul a fost „analizat” de rudele bărbatului iar membrii familiei au găsit mici asemănări, chiar dacă persoana decedată era îmbrăcată altfel. În cele din urmă, familia bărbatului a ridicat cadavrul de la Institutul de Medicină Legală Iași, i-au făcut un priveghi după care l-au îngropat.

Eu l-am dat dispărut. Au venit cei de la Poliție, am discutat cu ei. După un timp, polițiștii ne-au contactat și ne-au spus că a fost găsit un mort la Grozești. Ne-au cerut să mergem la morgă, să-l identificăm. Părea că este el, dar era îmbrăcat diferit. Am luat mortul acasă, i-am făcut priveghi și l-am îngropat. I-am făcut slujbe, pomeni… S-au împlinit 40 de zile de când l-am îngropat și am zis să-i facem un praznic de Sfântul Ștefan, a declarat mama lui Gabriel Constantin Luca.

Doar că atunci când familia se pregătea de praznicul de 40 de zile, bărbatul s-a întors acasă și a spus că, în perioada în care a fost plecat de acasă, a lucrat la o fermă.

Am plecat la o fermă. Când m-am întors acasă și am aflat că sunt și mort, și îngropat, și toate cele… După ce mi-am revenit din șoc, am mers la bar și am dat de băut la toată lumea!, a spus Gabriel Luca reporterilor „BZI” lângă crucea cu numele său.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...