Detalii noi în cazul morții lui Adrian Pop. Medicii legiști au scos adevărul la suprafață

Elena Avramescu 17.03.2021, 14:41
Detalii noi în cazul morții lui Adrian Pop. Medicii legiști au scos adevărul la suprafață

Detalii noi în cazul morții lui Adrian Pop. Cheful clujean Adrian Pop a decedat, marți seară, la Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca, unde se afla în comă. Acesta a fost găsit în stare de inconștiență lângă un local din Apahida, unde a participat la o petrecere cu polițiști.

Detalii noi în cazul morții lui Adrian Pop

Poliția Rurală Apahida a fost sesizată prin apel la 112 cu privirea unui bărbat în stare de inconștiență din apropierea unui local public situat pe strada Libertăţii. Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost preluat de echipajul medical şi transportat la o unitate de specialitate iar anchetatorii au descoperit, după constatarea medico-legale, că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la acelaşi nivel.

Se pare că anchetatorii au luat în calcul mai multe piste, pentru că sunt informații conform cărora bucatarul ar fi căzut și s-ar fi lovit extrem de grav în timpul petrecerii, sau că ar fi fost bătut de un alt participant la petrecere.  În plus, unul dintre prietenii săi a declarat că totul ar fi plecat de la partida de skandenberg dintre victimă și o ruda de-a sărbătoritului. În plus, la petrecere au luat parte mai mulți polițiști, chiar dacă astfel de evenimente au fost interzise din cauza pandemiei.

Detalii noi in cazul mortii lui Adrian Pop
Detalii noi in cazul mortii lui Adrian Pop

Leziunile traumatice cranio-cerebrale, produse prin cădere de la acelaşi nivel?

La data de 7 martie a.c., în jurul orei 02.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în apropierea unui local public situat pe strada Libertăţii, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconştienţă. Echipajul deplasat la faţa locului a identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical şi transportat la o unitate de specialitate.

În urma primelor verificări efectuate de poliţişti şi a informaţiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanţi părăsind încăperea. În urma constatării medico-legale efectuată de către medicii legişti din cadrul Institutul de Medicină Legală Cluj, a rezultat faptul că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la acelaşi nivel, acestea punând în primejdie viaţa victimei, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Anunțul morții lui Adrian Pop a foat dat de unul dintre prietenii acestuia.

„Ramas bun, coleg drag, odihneste-te in pace! Adi ramane in amintirea noastra ca un coleg exemplar, mentor si antrenor pentru generatii intregi de profesionisti si un invingator pe terenul competitiilor culinare. Nu te vom uita niciodata! Colegii din ANBCT”, a scris acesta pe Facebook.

În plus, pe lângă ceilalți martori se afla și un alt bucătar cunoscut, Paul Siserman, care a lăsat de înțeles că lucrurile au degenerat la petrecere, înainte ca prietenul său să fie lovit grav.

Au stat impreuna, au discutat, au baut impreuna, pentru ca asta e adevarul, s-au consumat si bauturi alcoolice. S-a facut un asa numit concurs de skandenberg ad-hoc. Era destul de nelinistit, pentru ca deja se vehiculau tot felul de acuze, vorbe urate. Inainte sa iasa afara. El era jos, balta de sange foarte mare, a spus Paul Siserman.

După cele întâmplate, administratorul localului unde a avut loc petrecerea dar și 8 invitați au fost sancționati cu 3.500 de lei. În plus, a fost deschis și un dosar penal pentru vătămare corporală.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...