Un avion cu 17 pasageri a dispărut deasupra Rusiei. Ce s-a întâmplat cu aeronava

Iancu Andreea 18.07.2021, 12:20
Un avion cu 17 pasageri a dispărut deasupra Rusiei. Ce s-a întâmplat cu aeronava

Un eveniment aviatic petrecut într-o regiune din statul rus a stârnit îngrijorare. Un avion cu 17 pasageri la bord a dispărut în urmă cu câteva zile deasupra Rusiei. Acesta nu a mai fost identificat de radare, ultima oară fiind raportat în regiunea Tomsk din Rusia, în zona de vest a Siberiei. Conform autorităților din regiune, avionul avea la bord 14 pasageri, dintre care 4 copii și cei 3 membri ai echipajului și făcea legătura între localitățile Kedrovy şi Tomsk.

Un avion cu 17 pasageri a dispărut deasupra Rusiei

În spațiul aerian rusesc a avut loc un incident, după ce un avion cu 17 pasageri la bord a dispărut deasupra Rusiei. Aeronava, de tip Antonov AN-28, a dispărut de pe radare în cursul zilei de vineri, în regiunea Tomsk din Rusia. Conform informațiilor furnizate de către autoritățile regionale, avionul făcea legătura între localitățile Kedrovy și Tomsk și avea la bord 14 pasageri, dintre care 4 copii alături de încă 3 membri ai echipajului. Legăturile de comunicare cu avionul s-au întrerupt la un moment dat și ulterior a fost recepționat un semnal SOS, în jurul orei locale 17:00.

Un avion de tipul Antonov AN-28, cu 17 persoane la bord, a dispărut de pe radare vineri în regiunea Tomsk din Rusia, în partea de vest a Siberiei. Potrivit autorităţilor regionale, avionul făcea legătura între localităţile Kedrovy şi Tomsk şi are la bord 14 pasageri şi 3 membri ai echipajului, dintre pasageri 4 fiind copii. Comunicaţiile cu avionul s-au întrerupt şi a fost recepţionat un semnal SOS în jurul orei locale 17:00. Echipajul de la bord nu raportase însă niciun fel de problemă anterior sau în timpul zborului.

Un avion cu 17 pasageri a dispărut de pe radar deasupra Rusiei
Un avion Antonov AN-28 a dispărut de pe radar deasupra Rusiei

Ce s-a întâmplat cu aeronava

Dispariția avionului a pus pe jar autoritățile, mai cu seamă că în urmă cu două săptămâni, un avion Antonov AN-26 se prăbușea în peninsula rusă Kamceatka, în timpul unei aterizări în condiţii de vizibilitate slabă. Din păcate, toate cele 28 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Totuși, avionul Antonov AN-28, dispărut vineri de pe radar, a fost ulterior localizat la sol, după o aterizare forțată. Din fericire, în acest caz, persoanele aflate la bord au supraviețuit.

A fost identificat locul aterizării de urgenţă. S-au găsit supravieţuitori⁣, a transmis ministerul regional al situaţiilor de urgenţă.

Potrivit unei surse citate de Interfax, piloții au raportat o problemă tehnică și au anunțat pasagerii că urmează să aterizeze forțat, reușind în final să aterizeze. Din fericire, avionul, care aparține companiei SiLA, o companie aeriană regională ce efectuează în regiunea Siberiei zboruri cu avioane turbopropulsoare, nu a avut ieșirile de urgență afectate. Astfel, pasagerii au reușit să iasă din avion fără probleme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...