Ultimă oră de la ANM! Când sunt anunțate ninsori în România. “O schimbare în ceea ce privește vremea”

Diana Radu 22.01.2020, 16:11
Ultimă oră de la ANM! Când sunt anunțate ninsori în România. “O schimbare în ceea ce privește vremea”

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat când își vor face apariția ninsorile în țară. Potrivit acestora după episodul din ultimele zile de vreme anormal de caldă, temperaturile vor scădea drastic, iar România va fi acoperită de un strat de zăpadă.

Când își vor face apariția ninsorile? Anunțul făcut de ANM

Dacă te gândeai că iarna asta am scăpat de ninsoare, specialiștii ANM au o veste proastă. Directorul ANM, Elena Mateescu a anunțat că vom avea parte de o schimbare majoră a temperaturilor în întreaga țară. Astfel, după temperaturile maxime de 12 grade de azi, 22 ianuarie, valorile termice vor scădea până aproape de pragul înghețului și își vor face apariția și ninsorile. În ce zone sunt prognozate precipitații sub formă de ninsoare?

ninsori, anm, meteo
Când își vor face apariția ninsorile?

Meteorologii anunță că ninsorile se vor instala în special în zona Carpaților Meridionali și Orientali. De asemenea, în Transilvania și în Moldova, sunt prognozate precipitații mixte care se vor transforma ulterior în ninsori. După acest episod scurt de ninsori, vremea se va încălzi din nou, iar valorile termice maxime vor urca și până la 14 garde Celsius, potrivit directoarei ANM.

„Vom asista la la o schimbare în ceea ce privește evoluția vremii, vom avea zăpadă, nu în cantitate mare, în special în zona Carpaților Meridionali, Orientali, de asemena, în Transilvania și în Moldova, unde vorbim de precipitații mixte care să se transforme ulterior în ninsori.

Vorbim de vânt, care în zona montană înaltă va atinge peste 90 km/h, va viscoli zăpada, iar la cote mai reduse și în restul regiunilor țării. După care, în weekend,  mai ales vineri și sâmbătă, vom asista din nou la o încălzire a vremii, cu maxime care pot să ajungă din nou la 12, poate chiar 14 grade, o vreme deosebit de caldă pentru luna ianuarie”, a declarat Elena Mateescu.

Însă, după data de 17 februarie vremea se va încălzi, iar temperaturile maxime se vor situa peste cele specifice perioadei. Directorul ANM explică că acest fenomen va lua naștere din cauza unui câmp de presiune ridicată, care va cauza un blocaj anticiclonic și care va face ca temperaturile din România să crească neaștepatat de mult.

Urmăriți Impact.ro și pe