Prognoza meteo pentru 18-19 ianuarie 2020. Vreme închisă în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Diana Radu 17.01.2020, 16:22
Prognoza meteo pentru 18-19 ianuarie 2020. Vreme închisă în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru 18 și 19 ianuarie. Potrivit acestora în weekend vom avea parte de vreme închisă cu temperaturi în scădere. Iată ce velori termice se vor înregistra în țară și la ce temperaturi ar trebui să se aștepte bucureștenii în acest weekend.

Prognoza meteo pentru 18-19 ianuarie 2020

Meteorologii anunță că ceața va persista în weekend la nivelul întregului teritoriu, cu excepția zonelor de deal și de munte acolo unde cerul va fi senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Pe arii restrânse își vor face apariția și câteva fulguieli sau burniță, însoțite de depuneri de polei. Temperaturile maxime se vor încadra încadra între -1 şi 10 grade Celsius, cu valori mai scăzute în zonele cu ceață persistentă.

prognoza meteo, 18-19 ianuarie, anm
Prognoza meteo pentru 18-19 ianuarie 2020

Prognoza meteo pentru Sâmbătă, 18 ianuarie. Prima zi din weekend va debuta cu ceață în zonele joase de relief. Trecător își for face apariți și câteva fulguieli, dar și burnița, în urma cărora e posibil să se formeze polei, avertizează meteorologii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului. Valorile terimice maxime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade Celsius, iar cele minime între -14 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -19 grade. În zonele montane și la deal, cerul va fi variabil.

Prognoza meteo pentru Duminică, 19 ianuarie. În a doua zi din weekend, meteorologii anunță că ne vom confrunta în continuare cu ceața, care își va face apariția în zonele joase de relief, în special din sudul şi estul ţării. Pe arii restrânse vor apărea din nou câteva fulguieli, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral.

Valorile termice maxime se vor situa între -3 şi 5 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 1 grad pe litoral. Presiunea atmosferică va creşte semnificativ.

Specialiștii ANM, anunță că ceața ne va deranja în continuare și luni, 20 ianuarie. De asemenea, luni temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 7 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe