Turismul din Bulgaria, în mare pericol. Toți românii trebuie să știe asta

Rădulescu Valentin 13.08.2020, 15:57
Turismul din Bulgaria, în mare pericol. Toți românii trebuie să știe asta

Turismul din Bulgaria ajunge din ce în ce mai mult într-un punct critic. Din cauza numărului de infecții, multe zboruri sunt amânate, iar turiștii preferă să evite țara pentru o vreme. Ce trebuie să știe românii dacă merg în Bulgaria?

În ce situație se află turismul în Bulgaria?

Din cauza numărului mare de infectați cu noul tip de virus din Bulgaria, cei care sosesc din această țară intră în carantină pentru 14 zile. De astfel, datele operatorilor din turism și ale aeroporturilor, arată că sute de zboruri charter au fost anulate pentru această vară. Așadar, speranțele Bulgariei pentru a primi câți mai mulți turiști sunt din ce în ce mai puține. Dnevnik transmite că în Germania au apărut materiale cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție în stațiunile bulgare.

Pe aeroportul Varna, datele au arătat că numărul total de zboruri a fost de 1.103, adică cu o scădere de 59%, față de aceeași perioadă a anului trecut. De astfel, numărul de pasageri a scăzut și el semnificativ, ajungând la 103.003, față de 404.168, înregistrați în aceeași perioadă anul trecut. Asta înseamnă o scădere de 75% a numărului de pasageri.  Situația de pe aeroportul Burgas este însă mai rea. Aici zborurile au înregistrat o scădere de 78%, adică doar 1.160, iar numărul de pasageri a avut o scădere de 86%, adică doar 121.092, față de 838.249, înregistrați anul trecut.

Turismul din Bulgaria, în mare pericol. Toți românii trebuie să știe asta
Turismul din Bulgaria, în mare pericol. Toți românii trebuie să știe asta

Dezastru în turismul Bulgariei

Situația dificilă a luat amploare pe fondul unei prăbușiri a sectorului, nu numai din cauză că turiști au început să anuleze tot mai multe zboruri în Bulgaria. De asemenea, pe piața germană, o sursă foarte importantă de turiști, cu cât cresc noile rezervări, cu atât cresc și anulările acestora, dar din păcate anulările sunt din ce în ce mai multe, a mărturisit Groșev, manager MTS Bulgaria.

„Întregul program al englezilor a fost stornat de către toți operatorii din turism. Exista speranța că vor exista zboruri începând cu data de 7 august, dar din cauza creșterii numărului de contaminări în Bulgaria, s-a ajuns în această situație”, a spus Groșev.

Urmăriți Impact.ro și pe