Italia tocmai a anunțat extinderea carantinei obligatorii. Măsură luată pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România

Elena Avramescu / 31.07.2020, 16:27
Italia tocmai a anunțat extinderea carantinei obligatorii. Măsură luată pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România

Veștile care vin din Italia nu sunt deloc bune pentru români, însă era de așteptat să se întâmple acest lucru. Astfel că din cauza numărului mare de români infectați cu Covid-19, se va extinde carantina obligatorie pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România.

 

Italia a anunțat extinderea carantinei obligatorii

 

Măsura de extindere a carantinei obligatorii de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România a fost adoptată săptămâna trecută ca parte a măsurilor împotriva extinderii infectărilor cu noul coronavirus. În mod normal măsura ar fi trebuit să înceteze vineri însă Ministerul Sănătăţii nu a stabilit o nouă dată de expirare.

 

În plus, după cum a precizat ministrul sănătăţii Roberto Speranza, persoanelor care vin din Algeria nu li se mai permite intrarea în Italia, cu excepţia „unor motive de urgenţă dovedite”.

 

Românii și Bulgarii care vin în Itlia sunt obligați să execute 14 zile de carantină la domiciliu la sosirea în Italia. Autoritățile au luat această decizie după ce numărul de cazuri de coronavirus din țara noastră a crescut alarmant. În Italia trăiesc aproximativ un milion de români care an de an își programează concediile în țara natală.

Italia tocmai a anunțat extinderea carantinei obligatorii
Italia tocmai a anunțat extinderea carantinei obligatorii

 

Guvernul italian a prelungit joi starea de urgenţă

 

Italia a reușit să treacă de faza critică, însă creşterea din ultimele zile a numărului de cazuri noi de Covid-19 a fost legată și de persoane venite din străinătate. Joi s-au înregistrat 386 de cazuri noi, în creştere de la 298 miercuri, numărul total de infecţii fiind de 247.158.

 

Astfel, guvernul italian a prelungit joi starea de urgenţă până la data de 15 octombrie pentru a putea gestiona pandemia de COVID-19, la scurt timp după ce a obţinut sprijinul parlamentului, însă fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată pe 31 ianuarie, când a început criza, şi urma să expire vineri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI