Trucul pentru a menține proaspătă carnea de pui fără să o bagi la frigider. Va rezista până la 12 luni

Anca Manolica 10.10.2022, 19:46
Trucul pentru a menține proaspătă carnea de pui fără să o bagi la frigider. Va rezista până la 12 luni

Depozitarea corectă a cărnii este crucială dacă intenționezi să o păstrezi pentru consumul ulterior. În zilele noastre, cu toții avem un frigider în casă, însă uneori tehnologia poate da greș din când în când. Fie se strică, fie este o pană de curent care nu îi permite să funcționeze un timp mai îndelungat, asta înseamnă că produsele care se află în el sunt în pericol. Așadar, iată cum poți păstra carnea de pui intactă, timp de 12 luni.

Cum poți păstra carnea de pui fără frigider, până la 12 luni

Carnea de pui este una dintre cele mai populare tipuri de carne din lume, dar, ca toate alimentele, există anumite limitări în ceea ce privește durata de păstrare a acesteia în stare proaspătă. Iată un truc care te va ajuta să menții mai mult timp carnea de pui, fără să o bagi la frigider. Ea poate fi ținută în cămară timp de 12 luni, la o temperatură de până la 16° – 18°.

Ingredientele de care ai nevoie

  • 3 kg de carne de pui;
  • 2 linguri de amidon și o lingură de sare;
  • 3 lingurițe de sare;
  • 6 lingurițe de oțet de 9%;
  • o lingură de boia de ardei dulce (sau după gust);
  • 1/3 dintr-o linguriță de piper negru măcinat (sau după gust);
  • 3 cepe;
  • o legătură de pătrunjel;
  • sare pentru ceapă (jumătate de linguriță).
Cum poți păstra carnea de pui fără frigider, până la 12 luni
Cum poți păstra carnea de pui fără frigider, până la 12 luni

Mod de pregătire

Pune carnea de pui pe un platou, peste care presar apoi trei amidonul (acesta absoarbe toată murdăria și sângele de pe piele) și lingura de sare. Amestecă bine, după care pune carnea într-un lighean, toarnă apă peste ea și spal-o bine.

Ulterior, lasă carnea la scurs pe niște prosoape de hârtie și șterge-o bine. Următorul pas este condimentarea ei cu sare, boia de ardei dulce, piper negru măcinat și oțet.

Separat, se taie cepele în formă de rondele de grosime medie și se toacă pătrunjelul mărunt. Se adaugă jumătate de linguriță de sare peste ele și se amestecă bine într-un bol adânc.

Într-un borcan curat, mai mare, se adaugă câteva rondele de ceapă la baza acestuia, după care se pune carnea de pui și apoi alte câteva rondele de ceapă și verdeață. Se închid borcanele etanș cu capace bune.

Ulterior, se pune un prosop sau o bucată de material pe fundul unei cratițe încăpătoare, pentru ca borcanele să nu se spargă la fiert. Se umple vasul cu apă rece, până când acestea sunt complet acoperite și se lasă la foc potrivit până ajung în punctul de fierbere, după care se dă focul la mic și se mai țin pe foc circa 5-6 ore.

La final, se lasă în apa din cratiță până când se răcesc complet, după care se pot depozita în cămară. Această metodă de conservare este o adevărată salvare pentru atunci când nu ai timp să pregătești de mâncare, potrivit Rețete Ușoare.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...