Cum verifici chiar în magazin dacă este proaspătă carnea de pui. Detaliul la care trebuie să fii atent

Andra Daoud, Ana Chivu 26.01.2022, 11:08
Cum verifici chiar în magazin dacă este proaspătă carnea de pui. Detaliul la care trebuie să fii atent

Carnea de pui este un ingredient foarte des folosit de gospodine în bucătărie, iar atunci când o cumpărăm trebuie să ne asigurăm că este cât mai proaspătă, pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când ajungem acasă și vrem să o gătim. Pentru a fi siguri că ați cumpărat carne de pui de cea mai bună calitate, trebuie să fiți atenți la câteva aspecte atunci când o alegeți.

Cum verifici în magazin dacă este proaspătă carnea de pui

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpărați carne de pui, iar atunci când vreți să o gătiți, să constatați că are un miros greu sau o culoare ciudată? Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă vorbim despre o carne care este în termenul de valabilitate, motiv pentru care este cu atât mai frustrant.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să alegeți cu atenție carnea de pui pe care o cumpărați și să fiți atenți la câteva aspecte. Fie că achiziționați pui întreg, piept, pulpe sau aripioare, priviți cu atenție aspectul pielii cărnii. Aceasta trebuie să aibă o culoare uniformă, fără umflături, pete galbene, mov sau roșiatice, ori alte urme ciudate. Acestea pot fi indicii că acea carne și-a pierdut prospețimea și nu o mai puteți folosi.

Dacă nu cumpărați carne ambalată, ci vrac, pielea acesteia trebuie să aibă o textură fermă și umedă. De asemenea, nu trebuie să aibă un conținut prea mare de grăsime, pentru că aceasta se va scurge în mâncare, în momentul în care gătiți. Încercați pe cât posibil să cumpărați carne proaspătă, nu congelată.

Cum verifici chiar în magazin dacă este proaspătă carnea de pui. Detaliul la care trebuie să fii atent
Pielea cărnii de pui trebuie să aibă un aspect uniform

Cum se păstrează corect carnea de pui

Odată cumpărată carnea de pui, este de preferat să o gătiți cât mai repede și să nu o țineți prea multe zile în frigider, pentru că se poate altera. Atunci când o păstrați la frigider (nu mai mult de 1-2 zile), ambalați-o bine, astfel încât apa care se scurge din ea să nu intre în contact alte alimente.

Carnea de pui crudă conține bacterii periculoase, de aceea este de preferat să evitați ca această carne să intre în contact cu alte alimente. La frigider, carnea ar trebui păstrată pe raftul cel mai de jos, deoarece acolo este temperatura cea mai scăzută.

Tot din cauza bacteriilor pe care le conține, carnea de pui nu ar trebui spălată înainte de gătire, pentru a evita împrăștierea microbilor prin bucătărie. Tot din același motiv se recomandă să folosiși un tocător separat pentru carne față de cel pe care-l utilizați pentru tăierea legumelor.

Urmăriți Impact.ro și pe