Trucul cu care un român a slăbit 40 de kilograme rapid. Ce mănâncă în fiecare dimineață

Stan Filon 24.04.2023, 14:52
Trucul cu care un român a slăbit 40 de kilograme rapid. Ce mănâncă în fiecare dimineață

Un român a dezvăluit trucul cu care a slăbit nu mai puțin de 40 de kilograme! Bărbatul a făcut publice informațiile respective, care pot fi de ajutor foarte multor români, ținând cont de faptul că mai bine de o treime din populației României ar putea să ajungă să sufere de obezitate, în următorii 15 ani.

Trucul cu care un român a slăbit 40 de kilograme rapid

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că în următorii 15 ani, mai mult de o treime din populația României riscă să sufere de obezitate, este o condiție care aduce cu ea nenumărate boli foarte grave. Specialiștii spun că este nevoie urgentă de programe de prevenție și conștientizare a afecțiunii respective.

Cu toat acestea, obezitatea nu este privită în România ca o boală, iar pacienţii supraponderali sunt trataţi de celelalte suferinţe, care sunt asociate de cele mai multe ori. Ei bine, în acest context, un român a venit cu propriul său exemplu.

Trucul cu care un român a slăbit 40 de kilograme rapid
Trucul cu care un român a slăbit 40 de kilograme rapid

„Înainte nu mâncam nimic dimineaţa”

Îl cheamă Marian, are 33 de ani, și este din Bucureşti. A recunoscut că s-a îngrăşat pentru că mânca haotic şi mult fast food. A reușit însă să scape de kilogramele în plus în doar opt luni și jumătate, după ce şi-a pus la punct alimentaţia.

„Am avut 112 kilograme la început, acum am 70 şi am slăbit în jur de 40 de kilograme. În acelaşi timp mi-am îmbunătăţit şi partea de digestie, partea de energie.  Am introdus micul dejun, înainte nu mâncam nimic dimineaţa. Am învăţat să mănânc corect, să combin corect alimentele”, adaugă el.

Cu greutatea s-a luptat şi Mihai, deși are doar 17 ani. A ajuns la greutatea de 135 de kilograme, când și-a dat seama că trebuie să facă ceva, așa că a mers la sală. „Noi am început mişcarea acum şase luni, Mihai a reuşit performanţa de a da 33 de kilograme jos. Am avut în medie 3-4 antrenamente pe săptămână”, spune un antrenor de fitness.

Tânărul care vrea să ajungă la 90 de kilograme a vorbit despre alimentația multor copii din România. „Cred că toţi copiii au această chestie, mănâncă foarte mult dulciuri, sucuri, fast food. Transpiram foarte mult, excesiv. Nu puteam să fac prea multe, foarte mult gâfâiam”, mărturiseşte Mihai.

Obezitatea, problemă serioasă în România

Specialiștii din domeniul medical atrag atenția că până în 2035, patru din 10 bărbați din România vor suferi de obezitate, boală care va afecta şi trei din 10 femei. Cu toate acestea, statul nu se implică deloc.

„În România nu există servicii de nutriție decontate de Casa de Asigurări. Dacă pacientul respectiv are nevoie și de psiholog sau alte specialități care să intervină, deja lucrurile se rup”, spune Daciana Toma, medic de familie.

Obezitatea este asociată şi reprezintă factori de risc pentru multe afecţiuni grave, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul sau sindromul de apnee în somn.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...