Trucul care ajută congelatorul să nu mai producă gheaţă. Ai ingredientul chiar în bucătărie

Nicu Stan, Ozana Mazilu 27.02.2022, 10:58
Trucul care ajută congelatorul să nu mai producă gheaţă. Ai ingredientul chiar în bucătărie

Trucul care ajută congelatorul să nu mai producă gheaţă. Ai ingredientul chiar în bucătărie. Formarea excesivă de gheață în camera congelatorului este o problemă care dă bătăi de cap multor români. De multe ori, nici dezghețarea regulată a congelatorului nu este eficientă.

Trucul genial care va face ca congelatorul frigiderului tău să nu mai producă gheaţă în exces. Cum se rezolvă totul. Simplu și ieftin

Un frigider al cărui congelator produce gheață mai mult decât ar trebui în camera frigorifică este unul care creează probleme proprietarului. Nu trebuie să apelați la vreun frigotehnist. Există o metodă foarte simplă pentru ca congelatorul să nu mai producă gheață în exces.

Dezghețarea și curățarea congelatorului reprezintă, desigur, o îngrijire adecvată. Dezghețarea doar o dată sau de două ori pe an este suficientă, chiar și în cazul aparatelor de uz casnic mai vechi.

Cateodata, congelatoarele produc gheata in exces. Cum scapi de ea
Cateodata, congelatoarele produc gheata in exces. Cum scapi de ea

Cum să dezgheți repede congelatorul

Cea mai rapidă și mai ușoară metodă de dezghețare a congelatorului frigiderului se face cu ajutorul apei fierbinți și a unei soluții de saramură. Astfel, se pune un recipient cu apă fierbinte în interiorul congelatorului și se prepară o saramură prin dizolvarea a 2 linguri de sare într-un pahar de apă.

Pentru o eficiență mai mare, turnați saramura într-o sticlă cu pulverizator și stropiți pereții congelatorului cu ea, până când gheața începe să se desprindă ușor. Apoi, o puteți desprinde cu ajutorul unei linguri din lemn, nu altceva de fier, pentru a nu deteriora suprafața pereților congelatorului.

Cu ce poți spăla și dezinfecta congelatorul

Cei care doresc să curețe și să albească plasticul pereților, pot folosi un amestec de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu. Soluția simplă curăță și albește bine plasticul și, de asemenea, nu îl zgârie.

Odată dezghețat, congelatorul poate fi dezinfectat, mai ales dacă depozitați carne în el. Asta se poate face cu clorhexidină. Se spală pereții uscați ai congelatorului cu ea, după care se clătesc bine.

Cum scapi de gheața în exces din congelator

Pentru a rezolva și problema deranjantă, cea a înghețării excesive, cei care au această problemă trebuie să apeleze la această soluție simplă și mai mult decât ieftină. Astfel, pentru a vă asigura că congelatorul frigiderului dumneavoastră va îngheța exact atât cât trebuie, după toate procedurile de mai sus efectuate, ungeți plasticul uscat cu un strat subțire de glicerină.

Această soluție simplă și ieftină odată ce a fost împărștiată uniform pe pereții congelatorului frigiderul dumneavoastră va funcționa ca și unul cumpărat de curând. Vă dorim spor la treabă!!!

Urmăriți Impact.ro și pe