De ce să pui ceapă în congelator. Trucul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină

Cătălina Burghelea 07.11.2021, 13:36
De ce să pui ceapă în congelator. Trucul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină

Ceapa este un ingredient folosit la mai toate rețetele noastre. Dă gust bun mâncării, ușor dulceag, dar și aromă. Mai pe scurt, ceapa este bună la casa omului. Atunci când vine vorba de trucuri în bucătărie, unele sunt de-a dreptul surprinzătoare, cum ar fi cele legate de ceapă. Știai că este bine să pui cepele în congelator? Această metodă simplă face minuni în momentul în care gătești ceva bun cu ceapă.

Ce poți să faci cu o ceapă

Pentru a-ți ușura activitățile culinare, poți apela la mai multe trucuri. Sunt foarte simple și eficiente, deoarece îți pot schimba radical viața. Un astfel de truc presupune așezarea cepelor în congelator, pentru 10-15 minute. Motivul este fabulos!

De ce să bagi cepele în congelator

Astfel, dacă vei pune ceapa în congelator cu 10-15 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Este un truc simplu și eficient pe care orice gospodină ar trebui să-l știe, pentru a nu mai plânge în momentul în care decojește o ceapă.

Te-ai întrebat vreodată de ce te face ceapa să plângi? Nu, nu pentru că mâncarea ta arată atât de frumoasă. Există, de fapt, o explicație științifică a motivului pentru care nu te poți abține să nu lăcrimezi. Când o ceapă este tăiată, în special o ceapă galbenă, celulele ei se „sparg”, eliberând o substanţă sulfuroasă, iritantă pentru ochi. Oricât de enervant ar fi, chiar ar trebui să le mulțumești ochilor tăi, ei încearcă doar să te protejeze.

Ceapa, dusmanul cunoscut din bucatarie

Cele mai tari trucuri pentru gospodine

Un alt truc fabulos presupune congelarea cepei. Această metodă este perfectă pentru atunci când nu ai spațiu ideal de depozitare. Dacă ceapa încolțește în mod regulat, devine moale, mucegăiește sau are un gust nu tocmai ofertant, metoda ta actuală de depozitare poate să nu fie chiar cea ideală.

Leguma este nelipsită din rețete

Ceapa se poate păstra bine, dar este pretențioasă. Preferă să fie depozitată la 4-10°C, într-un loc mai cald decât frigiderul tău, dar mai rece decât temperatura camerei. Dacă ții ceapa într-un loc prea cald, prea rece sau prea umed, aceasta poate încolți, mucegăi sau se poate înmuia. Ah, și nu-i place să fie depozitată lângă cartofi, deoarece gazele naturale eliberate de cartofi vor face ceapa să încolțească mai repede și invers. După cum ai observat, să găsești locul potrivit poate fi dificil.

Ceapa congelată poate fi de mare ajutor în bucătărie

Dacă gătești des, știi că 90% dintre rețete includ ceapă tocată, tăiată cubulețe sau feliată. Îți poți imagina cât de convenabil poate fi să ai ceapă tăiată în prealabil sau ceapă tăiată cubulețe! Este cu adevărat o economie de timp.

Adio miros de ceapă pe degete

Ceapa congelată poate fi de mare ajutor în bucătărie, mai ales când ești presată de timp. În loc să mărunțești și să feliezi o ceapă în fiecare seară, pur și simplu mergi la congelator și scoți ce ai nevoie. Nu este necesară tocarea zilnică. Fără miros de ceapă pe degete. Fără curățarea tocătorului.

Ia în considerare să congelezi cepele dacă…

– nu ai un loc adecvat de depozitare pentru ele

– nu îți place să tai ceapă proaspătă de fiecare dată când pregătești cina

– te bucuri de comoditatea alimentelor pretăiate.

Urmăriți Impact.ro și pe