Truc genial cu nisipul pisicilor. De ce este bine să-l pui în dulapul cu haine

Stan Filon 25.06.2022, 12:53
Truc genial cu nisipul pisicilor. De ce este bine să-l pui în dulapul cu haine

A fost descoperit un truc genial care poate fi făcut cu nisipul pisicilor. Gospodinele caută soluții la îndemână pentru a rezolva anumite probleme pe care le au în gospodărie. Acestea vor soluții foarte bune, dar și ieftine, mai ales în această perioadă, când toate prețurile au crescut, inclusiv la alimente, utilități, carburanți și servicii. Viața a devenit foarte scumpă, așa că nu prea mai rămân bani și pentru soluții de curățare sau de altă natură.

Truc genial cu nisipul pisicilor

Cum spuneam, soluțiile de curățare sau de aerisiere a gardorebei sunt destul de scumpe în comerț, așa că gospodinele caută să se descurce cu ce au prin casă. Acestea și-au îndreptat atenția spre nisipul folosit în litiera pisicii și așa a apărut un truc foarte ieftin și extrem de eficient.

Dar mai întâi, trebuie să știm exact ce este nisipul pentru pisici. Ei bine, acesta este de fapt silicat. Este, la ora actuală, considerat a fi cea mai bună, mai igienică și mai fără miros soluție la care poți apela pentru litiera pisicii. El este fabricat din mici granule de silica gel, care se remarcă prin proprietățile sale hidrofile, care îl fac să rețină o cantitate de lichid mult mai mare decât masa proprie.

Truc genial cu nisipul pisicilor
Truc genial cu nisipul pisicilor

Ce este silicatul și cum acționează acesta

Fiecare granulă de silicat nu numai că absoarbe imediat umezeala, dar îi permite în timp să se evapore, reținând în același timp, în interior, moleculele responsabile de mirosurile neplăcute. Asta înseamnă că silicatul va absorbi și mai multă umezeală, în timp, fără ca simțul tău olfactiv să aibă de suferit.

Ei bine, acum că am aflat ce este de fapt nisipul pentru pisici și cum acționează acesta, trebuie să vă învățăm trucul care vă va ajuta într-un mod nesperat. Dacă aveți probleme cu mirosul hainelor, mai ales cu cele de iarnă puse la păstrare, tot ce trebuie să faceți este să umpleți o șosetă cu nisip de pisică și s-o atârnați în șifonier, printre haine. Aceasta va absorbi mirosurile neplăcute, mai ales pe cele de mucegai și va elibera în schimb un miros de lavandă sau lămâie, depinde cu ce aromă este împregnat nisipul cumpărat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...