Cum scapi de mirosul urât din maşina de spălat. Trucul ieftin şi la îndemâna oricui

Stan Filon 18.06.2022, 14:37
Cum scapi de mirosul urât din maşina de spălat. Trucul ieftin şi la îndemâna oricui

Mașina de spălat este o adevărată binecuvântare pentru toate gospodinele. Este unul dintre cele mai scumpe electrocasnice din casă și ne dăm seama cât este de utilă doar atunci când se strică. Așadar, trebuie să avem grijă de ea, pentru a ne servi pentru o perioadă cât mai îndelungată. Pentru a continua să spele la fel de bine cum o făcea atunci când era nouă, mașina de spălat trebuie curățată, pentru a nu prinde un miros urât. Dacă este deja prea târziu, nu disperați. Vă prezentăm mai multe trucuri cu ajutorul cărora puteți scăpa de mirosul urât din maina de spălat.

Cum scapi de mirosul urât din maşina de spălat

Trebuie să fim atenți ca mașina noastră de spălat să nu prindă un miros urât, deoarece acesta se va impregna în hainele noastre. Acesta va dispărea însă cu o curățare temeinică. Sunt produse speciale în comerț pentru acest demers, însă sunt destul de scumpe și este posibil să nu vă scape de problemă. În schimb, sunt produse pe care fiecare le are prin casă care acționează foarte bine în acest sens și scot mirosurile neplăcute din mașina de spălat cât ai zice pește.

De multe ori, mirosul neplăcut din mașina de spălat apare din cauza mucegaiului. Primul pas pentru evitarea mucegaiului este să lăsăm ușa mașinii de spălat deschisă, imediat după ce am terminat de spălat. Dacă, totuși, s-a format mucegai, atunci trebuie să vă spunem că aveți nevoie de înălbitor delicat, cel pe care îl folosim pentru spălarea rufelor.

Cum scapi de mirosul urat din masina de spalat
Cum scapi de mirosul urat din masina de spalat

Așa vom scăpa de multe bătăi de cap

Luăm o sticlă, pe care o umplem cu apă și o cană de înălbitor ușor. Pulverizam conținutul din sticlă în interiorul cuvei mașinii de spălat și, de asemenea, pe garnitura de cauciuc. Luam un burete și curățam bine suprafețele. Dacă observăm pete întunecate, în special pe garnitură, insistăm să le frecăm cu buretele până acestea dispar.

Apoi putem să dezasamblam compartimentul pentru detergent și îl curățăm bine. Pulverizăm apa cu înălbitor și pe acest compartiment, apoi răzuim murdăria. Doar așa ne asigurăm că ucidem aproape toate bacteriile și mucegaiul. Curățăm și locul în care trebuie să introducem compartimentul pentru detergent. După aceea, ne mutăm la filtrul mașinii. Îl scoatem și îl curățăm, dar nu facem acest lucru până nu punem o cârpă sub mașină, deoarece ar putea ieși apă. Spălați bine capacul și filtrul cu o perie lungă, apoi clătiți bine cu soluția respectivă. Veți vedea că mirosul urât din mașina de spălat va dispărea imediat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...