Trecutul lui ÎPS Teodosie: o prezentatoare TV l-a acuzat că nu i-a convenit șpaga. ”I-am pus 500 de euro într-un acatist”

Ana Ionescu 10.05.2021, 11:57
Trecutul lui ÎPS Teodosie: o prezentatoare TV l-a acuzat că nu i-a convenit șpaga. ”I-am pus 500 de euro într-un acatist”

ÎPS Teodosie pare să aibă un trecut la fel de controversat precum declaraţiile sale din ultimele zile. În urmă cu mai mulţi ani, Arhiepiscopul Tomisului a fost acuzat de o prezentatoare TV că i-ar fi cerut şpagă, iar apoi nu ar fi fost mulţumit de suma primită.

Ce detalii au ieşit la iveală din trecutul lui ÎPS Teodosie. O prezentatoare TV a făcut totul public

Prezentatoarea TV Ileana Badiu a dezvăluit în anul 2009 că i-ar fi oferit lui ÎPS Teodosie şpagă pentru a-i da voie să îşi organizeze nunta cu medicul cardiolog Cătălin Badiu pe plajă. Dezvăluirea vedetei a venit la un an de la căsătorie, în momentul în care s-a anunţat că ÎPS Teodosie era cercetat pentru luare de mită.

„Acum două zile am ascultat febril ştirea că, în fine, „Preasfinţitul” (cu cele mai evidente ghilimele pe care le-am pus vreodată) a fost pedepsit, şi sunt fericită că se adevereşte zicală ca „Dumnezeu nu bate cu părul”! Aceasta fiinta abjecta (şi îmi cer respectuos scuze faţă de cititori pentru invectivele de la care NU MĂ POT abţine), Teodosie Tomiteanul, în vara trecută, când cu sufletul curat şi cuvios m-am dus la Constanţa pentru a-l ruga să oficieze căsătoria mea, din dragoste, pe malul marii, mi-a cerut şpaga şi, pentru că am fost într-un dezacord total, m-a blestemat… pe scările Catedralei din Constanţa!”, mărturisea Ileana Badiu pentru „Q Magazine” în urmă cu câţiva ani.

Trecutul lui IPS Teodosie o prezentatoare TV l-a acuzat ca nu i-a convenit spaga2
Ileana Badiu, alături de soţul său

ÎPS Teodosie, nemulţumit de şpagă. Căsătoria Ilenei Badiu, blestemată

Prezentatoarea TV a precizat că ÎPS Teodosie nu ar fi fost mulţumit de suma pe care i-a lăsat-o în acatist şi chiar i-ar fi blestemat căsătoria. Mai mult, Ileana Badiu a spus că Arhiepiscopul Tomisului ar fi avut chiar şi o listă tarifară.

„Din păcate, noi, la acea vreme, nu ne-am imaginat că acest om jalnic are o listă tarifară, iar acatistul a constat în suma de 500 euro. Jignitor de puţin pentru un om al cărui tarif fix pentru orice derogare de la normele bisericeşti înseamnă în jur de 2.500-3.000 de euro, aşa cum am auzit ulterior…”, a mai spus Ileana.

„În consecinţă, atunci când ne-am dus să „ne spovedim”, reacţia Tomiteanului a fost virulentă, refuzând să accepte oficierea slujbei la malul marii şi, mai mult, chiar pe scările Catedralei, mi-a spus mie textual: „Dacă nu faci cum vreau eu, o să ai o căsătorie blestemată!”, a mai spunea vedeta.

ÎPS Teodosie, declaraţii revoltătoare în ultimele zile

ÎPS Teodosie a făcut în ultimele zile câteva declaraţii controversate, care au revoltat opinia publică. Arhiepiscolul Tomisului a declarat că femeile nu pot deţine roluri importante în cadrul Bisericii deoarece ele au început păcatul.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie.

La scurt timp, Înalt Prea Sfinţitul a condamnat o familie de creştini ortodocşi pentru că a botezat un copil dintr-o familie catolică.

“Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a precizat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea.

Reacţia preotului catolic Francisc Doboş: „Noi îl iubim pe ÎPS Teodosie”

După mai multe critici aduse de ÎPS Teodosie la adresa Bisericii Catolice, părintele Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti, a reacţionat pe pagina sa de socializare.

„Noi îl iubim pe PS Teodosie. Sunt ferm convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte. Doar suntem creştini. PS. Nu mai fiţi atât de duri cu el”, a scris vineri Francisc Doboş pe Facebook.

 

Urmăriți Impact.ro și pe