Transfăgărășanul va fi închis sâmbătă. De ce nu se poate circula pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume

Beatrice Dumitru 02.09.2022, 14:50
Transfăgărășanul va fi închis sâmbătă. De ce nu se poate circula pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume

În cazul în care aveați de gând să faceți o plimbare pe Transfăgărășan în acest weekend, trebuie să vă schimbați planurile. Și asta deoarece, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că traficul rutier va fi închis sâmbătă.

Transfăgărășanul, închis sâmbătă

Sâmbătă, 03.09.2022, între orele 07:00-18:00, se va închide circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între Baraj Vidraru – Bâlea Lac, km 62 +100 – km 116+808, în vederea desfășurării competiției sportive de înot, ciclism și alergare „TRANSFIER 2022”, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

TRANSFIER este unul dintre cele mai dure concursuri de triatlon din lume, dar totodată și unul dintre cele mai frumoase. Transfăgărăşanul sau DN7 s-a redeschis în sezonul 2022 pe data de 15 iunie.

Transfăgărășanul va fi închis sâmbătă. De ce nu se poate circula pe unul dintre cele mai frumos drumuri din lume
Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume.

Vă recomandăm să respectați toate regulile de circulație, să circulați prudent, să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante în trafic și să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, care se vor afla în teren”, a precizat IPJ Argeș.

Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume.

Drumul peste munții Făgărașului, Transfăgărășan, a fost inaugurat pe 20 septembrie 1947. Transfăgărășanul mai este cunoscut și ca „drumul dintre nori”și este considerat cel mai frumos drum montan din România și unul dintre cele mai spectaculoase din lume.

Transfăgărășanul, cu o lungime de aproximativ 152 km, are cel mai mare tunel rutier din România, 887 metri, care se află la o altidune de 2.045 metri, cea mai înaltă din ţară. Cele mai cunoscute locuri de pe Transfăgărășan sunt barajul și lacul Vidraru, Bâlea Lac, Bîlea Cascadă sau Valea cu Pești.

Transfăgărășanul a fost desemnat de echipa „Top Gear”drept cel mai frumos drum din lume, după ce, în toamna anului 2009, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, cei trei realizatori ai popularei emisiuni auto, s-au plimbat pe acest traseu timp de 15 ore.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...