Vești bune pentru turiști. Autoritățile au anunțat când se redeschide Transfăgărășanul în sezonul 2022

Ana Anitoiu 15.06.2022, 11:34
Vești bune pentru turiști. Autoritățile au anunțat când se redeschide Transfăgărășanul în sezonul 2022

Autoritățile au anunțat când se redeschide Transfăgărășanul în sezonul 2022. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis de când se va putea circula pe acest drum, în întregimea lui, din localitatea Bascov, la kilometrul 0, și până la intersecţia cu DN 1, la kilometrul 152.

Când se redeschide Transfăgărășanul în acest sezon

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că Transfăgărăşanul sau DN7 se redeschide începând de miercuri, 15 iunie 2022, ora 8:00, pentru toate categoriile de autovehicule, între kilometrul 104+000 (Piscu Negru) și kilometrul 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

CNAIR a atras atenția că segmentul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă, județul Sibiu) se va închide circulaţiei la sfârșitul lunii octombrie a acestui an. Astfel, până atunci, Transfăgărășan va fi deschis în totalitate.

„CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie”, au mai anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cand se redeschide Transfagarasanul in sezonul 2022
Transfagarasan. Foto: Facebook/ Institutia Prefectului – Judetul Arges

Primii turiști, deja prezenți pe Transfăgărășan

Primii turiști și-au făcut deja apariția pe șoseaua Transfăgărășan, ce este considerată unul dintre cele mai frumoase drumuri din întreaga lume. Prefectul județului Argeș a publicat imagini cu aceștia pe Facebook.

„Primele imagini cu turiști pe șoseaua Transfăgărășan, pentru prima dată deschisă circulației rutiere înainte de luna Iulie. Oficial, drumul se deschide de mâine (miercuri, 15 iunie). Primii turiști au apărut de azi, mai mulți motocicliști de naționalitate străină”, a transmis prefectul județului Argeș, Radu-Valeriu Perianu.

Șoseaua Transfăgărășan se află pe DN 7C și leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din țară, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 de kilometri, prin judeţele Argeş şi Sibiu. Altitudinea maximă la care ajunge acest drum este de 2042 metri și este atinsă la Bâlea Lac.

Transfăgărășanul se închide pe o porţiune de 27 kilometri, timp de opt luni din an, iarna şi primăvara, din cauză că în această perioadă există pericolul de căderi de stânci, alunecări de teren, avalanşe și alte incidente ce ar putea amenința siguranța traficului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...