Traian Băsescu a răbufnit! Legea care a umilit România. Pe cine acuză fostul președinte de actul politic rușinos

Redacția IMPACT 29.04.2020, 14:39
Traian Băsescu a răbufnit! Legea care a umilit România. Pe cine acuză fostul președinte de actul politic rușinos

În 23 aprilie 2020, a fost adoptată în Camera Deputaţilor propunerea legislativă privind Statutul de Autonomie al Ținutului Secuiesc, ca urmare a depăşirii termenului de 45 de zile pentru dezbatere şi vot (aprobare tacită). În acest context, Traian Băsescu a ținut să transmită câteva precizări, pe pagina sa de Facebook.

Update 16:38- Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respins de senatori, după o ședință care a durat aproape 2 ore. Au fost 135 de senatori prezenți, dintre care 126 au votat pentru raportul de respingere și 9 voturi împotriva raportului. Doar senatorii UDMR au votat pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Senatul este cameră decizională, potrivit Digi 24. 

Cum vede Traian Băsescu situația adoptării tacite a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc

Deși Traian Băsescu spune că, cel mai probabil, proiectul de lege va fi respins miercuri de Senat, această inițiativă umilește întregul popor român. Fostul președinte susține că cei aflați la conducerea Camerei Deputaților au prilejuit poate cea mai neagră şi ruşinoasă zi din istoria Camerei.

„Glorioşilor! Fugiţi ca iepurii! Nimeni nu-şi asumă nimic! Toţi se scuză. Bieţii politicieni aflaţi în fruntea Camerei Deputaţilor au prilejuit poate cea mai neagră şi ruşinoasă zi din istoria Camerei Deputaţilor prin adoptarea tacită a legii care legalizează autonomia Ţinutului Secuiesc.

Sunt sigur că legea va fi respinsă la Senat.Va rămâne însă în istoria Camerei Deputaţilor ruşinea de a fi adoptat o astfel de lege, care pur şi simplu umileşte şi România şi poporul român. Liderii de grupuri parlamentare au fost avertizaţi în data de, 12 Martie 2020 de Marius Paşcan că se apropie termenul de adoptare tacită”, a scris fostul președinte al României.

Fostul președinte consideră că Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu și Nicolae Bănicioiu, dar și liberalii Cristian Buican, Gabriel Pirtea și Laurențiu Leoreanu sunt de vină pentru situația creată. Despre aceștia, Traian Băsescu spune că ar trebui să își dea demisia.

„Ce a urmat astăzi arată că politicienii de la vârful partidelor sunt doar niște nulităţi politice, care nu își asumă atitudinea politică groaznică care a prilejuit trecerea legii autonomiei ținutului secuiesc prin Camera Deputaților.
Astăzi, în spațiul public s-a răsturnat căruța cu oameni politici lași, incapabili să își asume propriile fapte.

Ca să spălați rușinea actului politic ruşinos pe care l-ați făcut, voi PSD-iști: Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu și Nicolae Bănicioiu și voi liberalii: Cristian Buican, Gabriel Pirtea și Laurențiu Leoreanu, adevărată falangă USL-istă, ar trebui să demisionaţi din Birou.Ce ați făcut rămâne în istorie parlamentarismului din România. “Glorioşilor”!”, mai scrie Traian Băsescu.

În plină pandemie, Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc. Pentru că ședințele nu s-au mai desfășurat în format fizic, adică parlamentarii nu s-au întâlnit pentru a dezbate propunerile, inițiativa legislativă a ajuns astăzi, în plen, pentru a fi votată. PSD a convocat miercuri, de urgență o ședința Senatului pentru a respinge proiectul de lege adoptat tacit săptămâna trecută de către Camera Deputaților. Cel mai probabil, Senatul va respinge proiectul, după cum au transmis mai mulți lideri de partid. Klaus Iohannis acuză PSD că a permis ca acest proiect a fost permis să treacă prin Camera Deputaților.

Urmăriți Impact.ro și pe