Iohannis, declarații de presă de la Cotroceni. Reacție dură la adresa PSD, despre autonomia Ținutului Secuiesc. Live Video

Redacția IMPACT 29.04.2020, 15:09
Iohannis, declarații de presă de la Cotroceni. Reacție dură la adresa PSD, despre autonomia Ținutului Secuiesc. Live Video

Klaus Iohannis va reveni, miercuri, 29 aprilie 2020, cu noi precizări importante pentru români. Acesta va susține o declarație de presă. Mesajul președintelui, transmis miercuri de la Cotroceni, a luat pe toată lumea prin surprindere, acesta având o reacție dură la adresa PSD, în urma proiectului de lege care prevede autonomia Ținutului Secuiesc.

Iohannis, noi declarații de presă de la Cotroceni

Iohannis face noi declarații de presă, miercuri, 20 aprilie 2020, de la ora 12:15, urmând ca de la ora 12:30 să aibă o ședință importantă la Cotroceni. La întâlnire vor lua parte prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Declarațiile de presă au loc, în plină stare de urgență. Momentan nu s-a luat o decizie pentru ce urmează, după data de 15 mai, pe teritoriul țării, în lucru fiind o serie de măsuri pentru a se stabili cu exactitate ce rămâne în picioare și ce nu. Însă, un lucru este clar, românii nu vor reveni la viața normală pe care o vor avea dinaintea pandemiei, acest lucru urmând să se facă treptat treptat.

Autoritățile au declarat de fiecare dată că românii trebuie să respecte și după această dată anumite reguli, astfel încât să reușim să reușim să trecem cu brio pentru această perioadă de pandemie.

În timpul declarației de presă, de miercuri, președintele a taxat dur proiectul privind Autonomia Ținutului Secuiesc, proiect adoptat tacit, un proiect care a trecut de Camera Deputaților.

“PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor!”, a fost reacția dură a președintelui.

Critici dure ale lui CTP pentru Klaus Iohannis. De ce îl acuză după conferința de marți“Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. E incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. E incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României, în timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor. PSD se luptă în birourile în Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, și-a început liderul statului discursul.

“Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate.”, a concluzionat președintele.

“Până când sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista”, a fost mesajul clar al lui Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe