Tragedie în Iran. Cel puțin 16 morți în urma coliziunii dintre un camion şi un minibus

Mihnea Tălău 30.08.2022, 17:47
Tragedie în Iran. Cel puțin 16 morți în urma coliziunii dintre un camion şi un minibus

Un camion a intrat în coliziune cu un microbuz plin cu muncitori marți în sud-vestul Iranului, a anunțat presa locală, provocând moartea a cel puțin 16 persoane și rănirea altora.

Carnagiu pe șosea

Accidentul, în urma căruia alte opt persoane au fost rănite, a avut loc pe o arteră importantă din orașul Shushtar, din provincia Khuzestan, a precizat televiziunea de stat.

„Tragedia a avut loc când o semiremorcă a virat și a lovit microbuzul care transporta muncitorii sezonieri”, a declarat poliția, citată de agenția oficială de presă IRNA.

La locul incidentului au fost trimise imediat echipe de urgență și de salvare, precum și 11 ambulanțe.

La începutul zilei, Aref Asl Sharhani, directorul biroului de relații publice al centrului medical de urgență din Khuzestan, a declarat că a fost trimis și un elicopter pentru transferul răniților la spital.

Cauza incidentului mortal este în curs de investigare de către poliția provincială.

Autoritățile din Shushtar au declarat două zile de doliu.

Iranul are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate în trafic din lume

Deși drumurile sale sunt, în general, în stare bună, Iranul are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate în trafic din lume, de aproximativ 17.000 de decese anual. Bilanțul grav este pus pe seama nerespectării pe scară largă a legilor de circulație, a vehiculelor nesigure și a serviciilor de urgență inadecvate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...