Tragedia continuă în Bacău, după ce 20 de hectare de pădure au fost afectate de incendiul de la Oituz. Pompierii intervin pentru a patra zi consecutivă pentru stingerea flăcărilor

Elena Avramescu 03.11.2021, 11:49
Tragedia continuă în Bacău, după ce 20 de hectare de pădure au fost afectate de incendiul de la Oituz. Pompierii intervin pentru a patra zi consecutivă pentru stingerea flăcărilor

Incendiul de la Oituz pare să nu se mai termine, iar între 18 şi 20 de hectare de litieră formată din pin, gorun şi fag au fost grav afectate de incendiul care a izbucnit, duminică, în pădurea Ocolului Silvic Privat. Pompierii intervin de zor, pentru a patra zi consecutivă, în încercarea de a stinge flăcările, după cum a informat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

20 de hectare de pădure au fost afectate de incendiul de la Oituz

Începând cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 39 de pompieri militari cu 13 mijloace de la ISU Bacău, 19 pompieri militari cu patru mijloace de la ISU Covasna, 14 lucrători, 10 voluntari şi cinci auto de la Ocolul Silvic Oituz şi şase voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz.

În total sunt 58 de pompieri militari, 14 lucrători ai Ocolului Silvic şi 16 voluntari. Suprafaţa afectată este de circa 18 – 20 hectare litieră pin, gorun, fag, a spus, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, potrivit Agerpres.

Incendiul de la Oituz a izbucnit duminică, în jurul orei 15,00 iar de atunci pompierii au intervenit în ultimile trei zile pentru a stinge flăcările.

20 de hectare de padure au fost afectate de incendiul de la Oituz
Incendiu Oituz

Intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În plus, pentru cercetarea, identificarea şi înlăturarea elementelor de muniţie rămase neexplodată, care pot pune în pericol forţele participante, la locul evenimentului s-a deplasat chiar şi echipa pirotehnică a ISU Bacău, cu o autospecială pirotehnică.

În decursul zilei de luni, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost trimisă o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române configurată pentru stingerea incendiilor, pentru a ajuta pompierii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...