„Arafat, prim-ministru”: Propunere neașteptată în politică. Cine îl vrea premier pe șeful DSU

Cătălina Burghelea 18.10.2021, 07:14
„Arafat, prim-ministru”: Propunere neașteptată în politică. Cine îl vrea premier pe șeful DSU

Secretarul de stat Raed Arafat este propus ca premier al României, singurul care ar putea gestiona criza sanitară în care pare că se scufundă țara noastră. Propunerea neașteptată pe scena politică vine din partea unui nume cunoscut, care și-a pierdut tatăl recent.

Raed Arafat este noua propunere de premier al României

Politologul Alina Mungiu-Pippidi este de părere că actualele consultări pentru formarea viitorului guvern „sunt inutile, pentru că de toate părțile sunt numai oameni impotenți”. Aceasta are și o variantă surpriză de prim ministru: Raed Arafat.

Măsuri extreme pentru nevacciniști

La o săptămână după ce i-a murit tatăl, Alina Mungiu-Pippidi a scris un editorial cutremurător, în care propune măsuri extreme pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Institulat „Arafat prim-ministru!”, editorialul politologului român propune măsuri extrem de dure împotriva cetățenilor, în special a celor nevaccinați, decizii care să fie luate de Guvern, ceea ce este contrar prevederilor Constituției. Mungiu-Pippidi îl propune premier pe Raed Arafat, actualul șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Consultările cu partidele politice sunt inutile, pentru că de toate părțile sunt numai oameni impotenți, nu oameni politici (Cioloș fiind probabil cel mai bun dintre ei), prea lași să salveze pe oricine în goana după orice vot.

Nimeni nu are curaj să ia măsurile care trebuie, deci putem avea doar un singur prim ministru în ceasul în care am ajuns să concurăm doar cu Peru la morțile în exces și doar cu bulgarii la număr de morți la zece minute. Pe Raed Arafat, dacă ne mai salvează viața o dată. Pe urmă o să vedem cum îl apărăm de haită, că oricum asta facem de vreo zece ani în timpul liber, dar ne trebuie un om care să nu vrea să rămînă în politică, și care să nu meargă la aprobarea unuia din oportuniștii ăștia, ci să aibă puterea de a lua decizii singur. Mai puneți niște oameni de la BNR sau Consiliul Fiscal la alte ministere economice și ăsta e tot guvernul”, a scris Alina Mungiu-Pippidi, într-un editorial publicat pe romaniacurata.ro.

Alina Mungiu-Pippidi are „soluția” pentru combaterea pandemiei

Politologul are și o listă de măsuri care ar trebui să fie luate de un prim-ministru, pentru a putea gestiona actuala pandemie de coronavirus în România. Pippidi are „soluția”, pentru a ne putea întoarce la o viață normală: Vaccinare obligatorie, limitarea deplasărilor și certificat verde.

„Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public înainte ca virusul să producă mutații (nimeni nu mai poate veni la lucru fără certificat verde).

Limitări drastice de deplasări externe între localități, de zece zile Bucureștiul și Ilfovul s-au infectat reciproc și pe restul țării, carantina voastră e ineficientă sau inexistentă. Nimeni nu trebuie să mai iasă din localitățile infectate fără motive de forță majoră. (…) Nici un fel de transport intern fără certificat verde, nu mai e voie să se urce nimeni în tren, avioane interne sau autobuze de cursă lungă nici măcar între localități necarantinate.

Stabilirea unor reguli clare pentru magazinele alimentare, unde se intră fără certificat verde, adică o suprafață de 20 metri pătrați de consumator și amenzi drastice pentru managerii care permit orice fel de coadă în interior, deși au scris pe jos distanță 2 m, că din păcate consumatorii se poartă adesea ca niște animale, nu știu să citească și au pasiunea înghesuielii. Să se înghesuie afară. Dacă vreți doar 12 m treceți la măști FP2, ca în Germania.”, a mai scris Alina Mungiu-Pippidi în editorialul său.

Și-a pierdut tatăl recent

Tatăl Alinei Mungiu-Pippidi, profesorul universitar Ostin Mungiu a murit recent. Acesta a avut, de-a lungul timpului, mai multe probleme cu inima. Sâmbătă, 16 octombrie, profesorul UMF ar fi împlinit vârsta de 80 de ani. Profesorul Ostin Mungiu era tatăl regizorului Cristian Mungiu și al analistului politic Alina Mungiu-Pippidi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...