Totul despre cel mai bogat avocat din Iași, care la 29 de ani este un adevărat latifundiar, având 185 de terenuri în proprietate

Elena Avramescu 04.11.2021, 10:21
Totul despre cel mai bogat avocat din Iași, care la 29 de ani este un adevărat latifundiar, având 185 de terenuri în proprietate

Este vorba despre avocatul Mihail Bogdan, care a ajuns și consilier județean pe listele USR din județ. Se pare că acesta are multe suprafețe de teren în Republica Moldova, în raionul Fălești, iar în Consiliul Județean a ajuns în primăvara lui 2021, după ce, vreme de 2 ani, a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului Cosette Chichirău.

Totul despre cel mai bogat avocat din Iași

Mihail Bogdan este un adevărat latifundiar, având un număr impresionant de terenuri în proprietate. În primăvara acestui an a reușit să devină consilier județean, iar tânărul avocat se poate lăuda cu o avere provenită din suprafețe de teren. Tânărul are nu mai puțin de 185 de suprafețe de teren în localitatea Zălăuceni, din raionul Florești, Republica Moldova.

Se pare că terenurile însumează o suprafață de 87,10 hectare de teren arabil. Mihail Bogdan este originar din Bălți, Republica Moldova, dar de ceva ani activează în România. Mihail Bogdan a fost angajatul deputatului Cosette Chichirău pentru o perioadă, iar după aceea a fost promovat pe listele de la Consiliul Județean, după ședința din 12 martie 2021.

Mihail Bogdan nu a declarat niciun imobil aflat în proprietate iar ulterior s-a aflat că mai deține un tractor, marca Agromax 50, fabricat în anul 2017. Pe lângă toate acestea, Mihail Bogdan mai are în proprietate o combină agricolă, marca New Holland, fabricată în anul 2013 și un autoturism marca Volvo V40, mașină fabricată în anul 2012.

Totul despre cel mai bogat avocat din Iasi
Mihail Bogdan

Se pare că avocatul a împrumutat o persoană fizică cu 13.000 de euro recent și nu are nici datorii acumulate. În plus, în 2020, a avut un venit de 62.078 de lei de pe urma cabinetului de avocatură în care activează ca avocat colaborator și tot în același an a beneficiat de 250.000 de lei moldovenești (61.022 de lei) de pe urma arendării terenurilor din Republica Moldova către o întreprindere individuală din localitatea Sănătăuca, Florești.

Avocatul Mihail Bogdan a vorbit despre modalitatea prin care a ajuns să aibă atâtea suprafețe de teren, spunând că le-a cumpărat de la cei care au primit pământurile înapoi după 1990, de la Stat.

Este vorba despre modul în care s-au restituit proprietățile în Republica Moldova. În România s-au redobândit după cum le-au avut proprietarii, însă, în Republica Moldova, s-au făcut diferit. Fiecare membru al CAP în anii ’90 a primit câte 3 parcele de poziție.

Astfel, pe cele 180 de terenuri sunt de fapt 60 de proprietari. S-a ajuns ca proprietățile să fie fragmentate. Este un lucru ce ține de specificul divizării, a spus Mihail Bogdan despre felul în care a dobândit cele 185 de suprafețe de teren din Republica Moldova, potrivit BZI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...