Contrabanda cu țigări din Ucraina se face cu avionul. Un aparat de zbor a fost capturat în Republica Moldova

Stan Filon 14.09.2021, 12:47
Contrabanda cu țigări din Ucraina se face cu avionul. Un aparat de zbor a fost capturat în Republica Moldova

Autoritățile din România, făcute de râs de colegii moldoveni! Un scandal este pe cale să izbucnească, după ce autoritățile din Republica Moldova au capturat un avion care tocmai ce transportase țigări de contrabandă în România! Din datele publicate de presa de peste Prut, se pare că avionul era gol atunci când a aterizat pe un câmp din raionul Edineț.

Un avion care tocmai ce descărcase țigări de contrabandă în România, capturat în Republica Moldova

Un avion plin cu țigări de contrabandă se pare că a aterizat în România, unde traficanții de țigări au lăsat marfa, apoi au plecat nestingheriți în Republica Moldova, fără a fi deranjați de nimeni! Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, a declarat, pentru deschide.md, că avionul prins de polițiștii de frontieră transportase țigări de contrabandă în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț, scrie digi 24.

Autoritățile din Republica Moldova au fost nevoiți să intervină în forță pentru capturarea aeronavei! Oamenii legii moldoveni au primit informații de la colegii din Ucraina. ”Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Un avion care tocmai ce descarcase tigari de contrabanda in Romania, capturat in Republica Moldova
Un avion care tocmai ce descarcase tigari de contrabanda in Romania, capturat in Republica Moldova

Autoritățile din România se pare că nu știu nimic

Martnos a mai specificat faptul că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor, semn că traficanții pregăteau și alte zboruri spre România. Din primele informații, se pare că este implicat un traficant notoriu din Republica Moldova. Acesta s-a încăierat cu angajații de la Poliția de Frontieră și a reușit să fugă de la fața locului. Oamenii legii l-au urmărit până în orașul Cupcini, unde i-a fost pierdută urma.

Șeful-adjunct presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii de țigări care ar fi fost escărcate în România. Procurorii au deschis un dosar și continuă cercetările pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care au acționat traficanții de țigări, potrivit deschide.md.

Urmăriți Impact.ro și pe