O menajeră din Republica Moldova, prinsă în judeţul Vaslui. Este acuzată de furtul mai multor bijuterii în valoare de 200.000 de euro

Elena Avramescu 11.08.2021, 13:41
O menajeră din Republica Moldova, prinsă în judeţul Vaslui. Este acuzată de furtul mai multor bijuterii în valoare de 200.000 de euro

O menajeră din Republica Moldova a fost prinsă la Albița de către polițiștii de frontieră români. Femeia este bănuită că a furat, în Franța, bijuterii de aproximativ 200.000 de euro de la o familie de turci. În plus, a încercat să treacă granița având asupra ei aproximativ un kilogram de aur.

O menajeră din Republica Moldova, acuzată de furtul mai multor bijuterii

Totul s-a petrecut în noaptea de marți spre miercuri la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, când polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele femeii 910 grame de aur, trei ceasuri din metal prețios, dar și suma de 4.340 de euro. În plus, obiectele fuseseră ascunse în cutii cu cremă de mâini şi în recipiente cu ulei de motor.

În acest sens, polițiștii au făcut verificări în baza de date, astfel că au aflat că femeia de 37 de ani este suspectă în cadrul unui mare furt făcut în Franța.

O menajera din Republica Moldova, acuzata de furtul mai multor bijuterii
O menajera din Republica Moldova, acuzata de furtul mai multor bijuterii

În data de 10 august a.c., în jurul orei 22.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, V.C., cetățeană a Republicii Moldova, în vârstă de 37 de ani, pasageră într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova.

Pe timpul cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că femeia era suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 de euro, din Franţa. Aceasta a declarat că a sustras bijuteriile din casa unor cetăţeni turci la care femeia fusese angată ca menajeră, cu intenţia de a le valorifica, întrucât aceştia datorau concubinului femeii suma de 20.000 de euro, au anunțat polițiștii de frontieră.

Astfel că bijuteriile și banii au rămas la polițiști, în timp ce femeia este anchetată într-un dosar de contrabandă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.

Urmăriți Impact.ro și pe