Topul în care România dă clasă Franței sau Cehiei. De ce e considerată o țară sigură

Ana Anitoiu 27.11.2020, 21:04
Topul în care România dă clasă Franței sau Cehiei. De ce e considerată o țară sigură

Chiar dacă francezii și cehii ne bat la unele aspecte, precum nivelul de trai, există un top în care România dă clasă Franței sau Cehiei. Iată de ce țara este considerată un stat ”sigur”, într-un clasament realizat recent.

În ce top dă România clasă Franței sau Cehiei

Un top realizat recent de jurnaliștii de la Bloomberg indică ce state sunt mult mai sigure pentru a trăi, în timpul pandemiei de coronavirus. Clasamentul a fost efectuat în funcție de mai mulți factori, printre care și numărul de cazuri de coronavirus ce a fost înregistrat, până în prezent, în fiecare țară în parte.

Astfel, țări precum Franța, Germania sau Statele Unite ale Americii, despre care s-ar fi putut crede că vor gestiona excelent pandemia de coronavirus, au dovedit contrariul. Pe de altă parte, există și unele state în care este sigur să trăiești, printre care și România.

Care sunt cele mai ”sigure” țări

În clasament au fost incluse 53 de țări, în total. În afară de numărul de infectări cu noul coronavirus, au fost luate în considerare date precum: rata mortalității, capacitățile de testare pentru COVID-19, precum și acordurile de furnizare a vaccinurilor anti-coronavirus și capacitatea și pregătirea sistemului sanitar.

Astfel, conform acestui top, țările în care este cel mai sigur să trăiești în timpul pandemiei de coronavirus sunt: Noua Zeelandă, Japonia, Taiwan, Coreea de Sud și Finlanda. De cealaltă parte se află țări ca Belgia, Peru, Argentina și Mexic.

Topul in care Romania da clasa Frantei sau Cehiei. De ce e considerata o tara sigura
O tanara cu masti si alte persoane cu masti de protectie, intr-o statie de autobuz

Pe ce loc a fost situată România în clasament, spre deosebire de Franța și Cehia

Surprinzător sau nu, în topul ce a fost publicat de Bloomberg, România a fost clasificată în rândul țărilor ”sigure”, pe locul 43, înaintea Franței și Cehiei. Până astăzi, 27 noiembrie, pe teritoriul țării, au fost confirmate 457.848 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), de la începutul pandemiei.

Vezi și: EXCLUSIV Se vor vaccina sau nu medicii din România împotriva Covid-19? Specialiști de renume ne-au spus în premieră ce decizie au luat, după ce s-a vorbit despre efecte adverse grave

În schimb, Franța a raportat 2.183.660 de cazuri de COVID-19, de la începutul pandemiei de coronavirus, iar Cehia a raportat, în total, 511.520 de infectări cu noul virus. La nivel mondial, numărul de cazuri de coronavirus ce a fost raportat a ajuns, până la momentul transmiterii acestei știri, la 61.633.362, conform worldometers.info.

Ce a arătat cea mai recentă raportare, în România

Pe teritoriul României, vineri, au fost raportate alte 8.499 de cazuri de COVID-19, după ce au fost efectuate 35.610 de teste, la nivel național. Alte 1.208 de persoane au fost reconfirmate pozitiv cu noul coronavirus. În total, s-au vindecat 326.657 de pacienți care au fost diagnosticați pozitiv cu infecție cu noul virus.

Vezi și: Când se va renunța la purtarea măștii în România. Ce spune coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid

De asemenea, Grupul pentru Comunicare Strategică a raportat alte 172 de decese (109 bărbați și 63 femei), în rândul pacienților cu COVID-19. Astfel, bilanțul negru, de la începutul pandemiei de coronavirus, a ajuns la 10.884. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.157. Dintre acestea, 1.226 se află internate la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...