Timişoara: Incendiu de proporţii într-o hală a unui producător de frigidere. Aproape o mie de oameni au rămas fără loc de muncă

Iancu Andreea 06.06.2021, 10:20

Ziua și incendiul în România. După ce în urmă cu o zi, în București, un depozit de deșeuri lua foc, generând noxe în întreg cartierul, azi-noapte, la Timișoara, într-o hală a unui producător de frigidere izbucnea un incendiu de proporții. Focul a afectat o suprafață considerabilă, de 10.000 de metri pătrați, punând în dificultate autoritățile. Pompierii s-au văzuți nevoiți să apeleze la ajutorul colegilor din județele învecinate pentru a curma dezastrul.

Incendiu de proporții într-o hală a unui producător de frigidere

O fabrică importantă de frigidere din localitatea Sag, de lângă Timișoara, izbucnea în flăcări în urmă cu o seară, ducând la afectarea a peste 10.000 de metri pătrați. Un incendiu de proporții a făcut ca autoritățile să înceapă o adevărată desfășurare de forțe într-o hală a unui producător de frigidere, în seara trecută. Numărul special de urgență a fost apelat pentru a semnala izbucnirea focului, care a cuprins Frigoglass, o importantă fabrică de frigidere de lângă Timișoara. Incendiul violent a dus la pagube uriașe, afectând toate secțiile fabricii. Totodată, pericolul agravării situației era dat și de existența unor lacuri, vopsele și echipamente frigotehnice și utilaje din cadrul spațiului.

Pentru stingerea focului, care a curmat liniștea nopții, a fost nevoie de 12 autospeciale de stingere și 37 de salvatori. De asemenea, din cauza incidentului de amploare, pompierii au decis să solicite ajutorul colegilor lor de la Arad, Caraș-Severin și Făget, pentru a le acorda sprijin în stingerea flăcărilor. Situată la 16 kilometri de Timișoara, fabrica Frigoglass reprezenta un punct important de producție a echipamentelor frigorifice în zonă. Pe parcursul intervenției, militarii au scos din hală mai multe butelii și recipiente cu izobutan, ciclopentan, propan și GPL. În plus, polițiștii au luat măsuri în cadrul circulației pe Drumul European 70, oprind traficul pentru câteva ore ca măsură de prevenție în cazul unei explozii.

Incendiu de proporții la Timișoara, într-o hală a unui producător de frigidere
Flăcările au fost stinse cu greu de mai multe echipaje de pompieri

Cauzele producerii incendiului urmează să fie stabilite

După o intervenție intensă, care a durat aproximativ șase ore și a implicat eforturile a sute de pompieri, reprezentanții ISU au declarat că urmează să stabilească cu exactitate cauza izbucnirii flăcărilor. Din fericire, nu au fost raportate victime, la fabrica ce găzduia peste 900 de angajați fiind prezenți la momentul producerii incendiului doar paznicii locului.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, ISU Timiș a suplimentat echipajele operative cu pompierii aflați în turele libere. Pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafața de aproximativ 10.000 mp, 37 de salvatori intervin cu 12 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor timișeni au fost dislocate forțe și mijloace de intervenție de la ISU Arad și ISU Caraș-Severin. Din informațiile primite, nu ar fi persoane surprinse, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Nu știm încă de la ce a pornit. Urmează să se efectueze cercetări, a declarat Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș.

Dezastrul de la hala de producție nu este însă unul singular. În urmă cu patru ani, un astfel de incendiu cuprindea o hală din apropiere, unde erau produse piese de aluminiu. La acel moment, peste 200 de persoane rămâneau fără loc de muncă, fabrica nefiind nici până astăzi reconstruită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...