Incendiu de proporţii în cartierul Militari din Capitală. Zeci de echipaje de pompieri au ajuns la faţa locului

Cristian Cojocaru 05.06.2021, 23:34

Locuitorii cartierului Militari din Capitală sunt speriați și îngrijorați din cauza izbucnirii unui incendiu. Autoritățile s-au deplasat la fața locului pentru a stinge focul de proporții.

Incendiu izbucnit în cartierul Militari din București

Update 23:30 – Au fost degajări puternice de fum, iar primele teste făcute în urma incendiului au indicat depășiri în ceea ce privește cantitatea de monoxid de carbon, iar meteorologii spun că substanțele toxice vor rămâne la o înălțime joasă din cauza condițiilor meteorologice, dar și a blocurilor. Acestea contribuie la păstrarea la înălțimi joase a poluanților.

Update 14:50. Din cauza faptului că la fața locului sursele de alimentare cu apă sunt limitate, pompierii au adus la fața locului autospeciale-cisternă. În acest moment nu a fost localizat incendiul, însă focul a cuprins mai multe containere cu deșeuri, extinzându-se la clădirea din apropiere.

18 autospeciale de stingere se află la fața locului. Din cauza deșeurilor extistente, încercarea pompierilor de a stinge incendiul este îngreunată, acțiunea având loc din exteriorul clădirii, pe laturile acesteia pentru a se evita extinderea focului de proporții.

Știrea inițială. Un incendiu de proporții a izbucnit în cadrul unui centru de colectare a deșeurilor. Centrul se află pe strada Bârsănești, din cartierul Militari al Capitalei. Mai multe containere cu deșeuri ard puternic, existând posibilitatea ca focul să se extindă și la o altă clădire din apropiere. Suprafața depozitului deste de 500 de metri, după cum au afirmat reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

La fața locului s-au deplasat opt autospeciale de stingere și două autoscări, care acționează împotriva incendiului de proporții, după cum au declarat reprezentanții ISU. Din declarațiile acestora, nu există persoane rănite, transmițând totodată faptul că în interiorul clădirii există și butelii precum și recipiente sub presiune. Pompierii acționează cu prudență din exterior, având în vedere riscul unei explozii.

incendiu Militari
Incendiu puternic izbucnit în cartierul Militari din Capitală

 

Urmăriți Impact.ro și pe