Testul IQ pe care doar 1 din 100 de oameni îl poate rezolva. Poți răspunde corect la întrebare?

Andra Daoud 10.04.2022, 11:49
Testul IQ pe care doar 1 din 100 de oameni îl poate rezolva. Poți răspunde corect la întrebare?

Testele de inteligență sunt o modalitate bună de a ne testa cunoștințele, atenția, abilitățile de a rezolva rapid probleme și logica. Există numeroase tipuri de teste IQ, iar unele dintre ele se bazează pe întrebări aparent simple, dar care pe mulți îi pot pune în dificultate. Este și cazul acestui test IQ, despre care se spune că doar 1 din 100 de oameni reușesc să îl rezolve.

Testul IQ pe care doar 1 din 100 de oameni îl pot rezolva

În timp ce unele teste IQ se concentrează pe întrebări ce țin de cultură generală, altele se bazează pe principii de logică și matematică. Testele IQ au fost inventate în urmă cu mai bine de un secol, în Franța, pentru a stabili nivelul de pregătire a elevilor. Ministrul francez al Educației a cerut, la începutul anilor 1900, să fie elaborate niște teste pentru a-i diferenția pe elevii care aveau un retard în dezvoltare de cei capabili, dar care erau leneși.

Primul test IQ a apărut, așadar, în anul 1904, fiind creat de doi cercetători pe nume Alfred Binet și Theodore Simon. Modelul propus de ei a fost ulterior preluat de mai multe țări din Europa, dar și de Statele Unite.

Testul pe care vi-l propunem astăzi se bazează pe o imagine cu un cifru de seif, din care lipsesc 2 cifre. Descoperirea lor presupune un algoritm aparent simplu, dar doar 1 din 100 de oameni reușesc să găsească răspunsul corect.

Testul IQ pe care doar 1 din 100 de oameni îl pot rezolva. Poți răspunde corect la întrebare?
Testul IQ care îi pune în dificultate pe majoritatea oamenilor

Răspuns: fiecare dintre cifrele de pe linia de jos se obține scăzând 3 din cifra de deasupra. Așadar, cifrele care lipsesc sunt 1 și 2.

Omul cu cel mai mare IQ din lume

Persoana care l-a depășit până și pe Einstein la coeficientul de inteligență este un asiatic pe nume Kim Ung-Yong, care în prezent are 60 de ani. El deține recordul în Guiness Book, având un IQ de 210. A vorbit la 6 luni, iar la vârsta de 3 ani citea cursiv în japoneză, engleză și germană. Reușește să învețe o limbă străină în aproximativ 30 de zile, iar la vârsta la care alți copii abia merg la grădiniță, el deja rezolva calcule matematice complexe, scria poezii și picta.

La vârsta de 8 ani era deja admis la NASA, iar 4 ani mai târziu a început activitatea de cercetare în cadrul agenției spațiale. A decis să se întoarcă în țara natală, Coreea de Sud, unde și-a echivalat studiile, a lucrat în diverse domenii, dar a avut și o carieră în cercetare, publicând 90 de lucrări despre sistemele hidraulice. În ultimii ani s-a dedicat carierei didactice, fiind profesor la Universitatea din Chungbuk.

Urmăriți Impact.ro și pe