Țara de lângă România care nu există oficial. Are steag și armată proprie, dar nu o recunoaște aproape nimeni

Badea Violeta 08.01.2023, 08:03
Țara de lângă România care nu există oficial. Are steag și armată proprie, dar nu o recunoaște aproape nimeni

Aproape de România există o țară ce numără 450.000 de locuitori. Cu toate că are un drapel, o constituție, o monedă și o armată proprie, acest stat nu este recunoscut de majoritatea țărilor din lume și nici de liderii mondiali. Află din rândurile următoare despre ce țară este vorba!

Statul care nu este recunoscut la nivel mondial

Situată la granița dintre Moldova și Ucraina, deci foarte aproape de România, Transnistria mai este cunoscută și sub numele de Republica Pridnestrovskaia Moldavskaia, în traducere Republica Moldovenească Nistreană.

Este un stat autoproclamat, o bucată de pământ de 3.567 km pătrați, de mărimea Cornwall-ului, care găzduiește 450.000 de suflete. Mulți dintre ei sunt vorbitori de limbă rusă, deși în realitate Transnistria se află în Republica Moldova. În plus, așa cum spuneam și mai sus, micuțul stat are propriul guvern, monedă, steag (cu secera și ciocanul), poliție și forțe armate.

Citește și Locurile din care poate izbucni Al Treilea Război Mondial. Ucraina nu e singurul punct fierbinte al planetei!

Transnistria are 450.000 de locuitori
Steagul Transnistriei, tara cu 450.000 de locuitori

Cum a luat naștere Transnistria

În perioada Uniunii Sovietice, Transnistria făcea parte din Moldova. În urmă cu 33 de ani, când Uniunea Sovietică a început să se prăbușească și odată cu ea și comunismul în Europa de Est, micuța bucată de pământ a rămas fără guvernare.

La vremea aceea, Ucraina ducea o luptă politică cu Moldova pentru Transmistria. Însă, populația nu a dorit ca teritoriul lor să aparțină nici Ucrainei și nici Moldovei. Astfel, oamenii au creat propria lor țară, Transnistria. Se întâmpla în anul 1990.

Ulterior, populația a înființat armata care să le asigure suveranitatea și independența față de cele două țări menționate mai sus. Mai departe, a fost instituit un sistem politic unitar, semiprezidenţial, astfel s-a ajuns un acord cu Ucraina și Moldova.

Transnistria de astăzi

Astăzi, Transnistria este o țară comunistă. Prin urmare, se folosește steagul cu secera și ciocanul. Acesta ar fi și motivul pentru care nimeni nu ar vrea să o recunoască ca țară.

Cu toate astea, Transnistria și-a creat propria monedă. Rubla locală poartă o imagine a generalului Suvorov, unde acesta i-a învins pe turci. Mai mult decât atât, locuitorii au propriile pașapoarte.

În Transnistria se menține ordinea printr-un mare bloc militar de aproximativ 3.000 de soldați din două batalioane de infanterie motorizată (82 și 113) și un batalion de control 540.

Transnistria are, de asemenea, propriile forțe armate de 15.000 de baionete – 4 brigăzi de infanterie motorizată (una – de gardă). Statul are, de asemenea, un detașament de elicoptere, aproximativ o sută de tancuri, două sute de vehicule de luptă de infanterie și transportoare blindate pentru trupe, absolvenți și alte echipamente militare.

Citește și A intrat în vigoare ordinul lui Putin, de încetare unilaterală a focului în Ucraina. Anunțul a fost făcut de televiziunea de stat rusă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...