Surpriză maximă pentru turiștii de pe Vârful Toaca din Ceahlău. Cine îi întâmpină la 2.000 m altitudine FOTO

Stan Filon 21.02.2023, 16:39

Turiștii care ajung pe Vârful Toaca din Ceahlău au parte de o surpriză plăcută! Fie iarna cât de grea sau vara cât de călduroasă, oamenii s-au obișnuit să se întâlnească cu Portocală, un motan care s-a adaptat perfect temperaturilor vitrege de la aproape 2.000 de metri înălțime.

Surpriză maximă pentru turiștii de pe Vârful Toaca din Ceahlău

Turiștii care aleg să meargă pe Vârful Toaca din Ceahlău se așteaptă oricând să dea nas în nas cu vreun cerb sau o capră neagră, în peisajul de vis de la peste 2000 de metri înălțime. Mulți însă sunt întâmpinați de un motan durduliu, botezat Portocală. Este galben, foarte prietenos și rezistă cu stoicism temperaturilor mult sub zero grade. La aproape 2.000 de metri altitudine, chiar și vara temperaturile scad destul de mult, însă motanul Portocală nu are probleme.

Se plimbă toată ziua și pare încântat de oaspeți, mai ales dacă aceștia vin și cu ceva mâncare. Nu este un motan pretențios și mănâncă cam orice i se oferă. Uneori, devine ușor agresiv, când caprele negre vor să-i mai fure din mâncare. Altfel, se lasă mângâiat de trecători și chiar îi însoțește pe aceștia ca un veritabil ghid.

Surpriza maxima pentru turistii de pe Varful Toaca din Ceahlau
Surpriza maxima pentru turistii de pe Varful Toaca din Ceahlau

Motanul vedetă

Cum a ajuns tocmai în vârful muntelui nu se ştie, dar este prezent mereu, în această iarnă fiind surprins şi pe cele peste 500 de trepte ale scării ce duce pe vârf. A învățat să-și poarte singur de grijă, mai ales că prin zonă mai circulă și animale periculoase, precum urșii sau lupii.

„Se ascunde prin jnepeniş! Îşi face veacul pe-acolo. E cam grăsan, se lasă mângâiat, l-au luat turiştii în braţe. E cam cerşetor şi nu-i pretenţios la mâncare. Mănâncă orice. E şi rău, alungă caprele negre când e rost de ceva de ronţăit“, a declarat pentru adevărul.ro Anca Enache, o nemțeancă ce are o afacere din Piatra Neamţ.

Oamenii sunt încântați să-l vadă pe Portocală, mai ales că acesta pare că a învățat și să stea la poze. Astfel, internetul este plin de fotografii în care apare motanul de pe Vârful Toaca din Ceahlău.

„O frumuseţe! Se vede că e vedetă. Ştie să stea la poze. Are atitudine! Portocală e o mică vedetă răsfăţată. Apare în toate pozele făcute pe Ceahlău. E mai tare decât caprele negre“, sunt de părere internauții.

Așadar dacă mergeți pe Vârful Toaca din Ceahlău, nu ar fi rău dacă ați trece pe la raftul cu mâncare pentru pisici, deoarece Portocală vă așteaptă în vârf cu un apetit sănătos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...