Sumele câștigate în 2020 de Cristina Ich și Adelina Pestrițu. Care au fost cei mai bine plătiți influenceri din România (Exclusiv)

Ioana Bucur 29.12.2020, 09:49
Sumele câștigate în 2020 de Cristina Ich și Adelina Pestrițu. Care au fost cei mai bine plătiți influenceri din România (Exclusiv)

„Anul pandemiei” a dat peste cap planurile multora. În afară de sectorul HoReCa, poate cei mai afectați de restricțiile impuse de autorități în ultimele luni au fost artiștii. Rămași fără principala sursă de venit – spectacolele – mulți dintre ei s-au văzut nevoiți să se reprofileze, iar mediul online a fost soluția ideală. Care au fost cei mai bine plătiți influenceri din România? Redacția Playtech-Impact dezvăluie sumele fabuloase câștigate în 2020 de Cristina Ich și Adelina Pestrițu!

Care sunt vedetele care s-au îmbogățit în anul pandemiei. Cei mai bine plătiți influenceri din România

Ce este un influencer? În ciuda faptului că această „meserie” nu se regăsește în nomenclatorul locurilor de muncă, este una dintre cele mai profitabile activități ale zilelor noastre și o sursă importantă de venit pentru vedetele din România și din străinătate. Cea mai bună dovadă: sumele câștigate în 2020 de Cristina Ich și Adelina Pestrițu, două dintre cele mai cunoscute dive ale online-ului românesc.

Sumele câștigate în 2020 de Cristina Ich

Cristina Ich, iubita lui Alex Pițurcă, cu care are un băiețel, câștigă sume fabuloase din activitatea de influencer. Superba brunetă face reclamă la o gamă variată de produse, de la cele de îngrijire personală, ochelari de soare, locații, până la site-uri de beauty. Potrivit Playtech, Cristina Ich a câștigat în 2020 aproximativ 400.000 de euro.

Cristina Ich a avut un răspuns acid pentru fanii care au criticat-o online
Cristina Ich a avut un răspuns acid pentru fanii care au criticat-o online

Veniturile sunt uriașe, însă au și un preț. Nu de puține ori, bruneta a fost ținta unor critici dure din partea celor care îi urmăresc conturile de social media, fiind acuzată că trăiește doar „pe mocangeală” și că nu își cumpără produsele pe care le folosește, așteptând sau cerând să îi fie date gratis, pentru reclamă.

„M-am enervat pentru că eu sunt drăguță și vă anunț că e reducere de -50% și unele dintre voi sunteți niște nesimțite. Bă, totu-i moca! Eu cred că și în Maldive mă duc moca. Deci, m-au plictisit. Nu mai pot de nervi! De fiecare dată când anunț o reducere … > Nu! Pot să fiu săracă, dar sărăcii nu suntem. Plătesc și la coafor chiar dacă am reducere și la unghii și peste tot, și la restaurant. Stați fără nicio grijă că nu sunt Kim Kardashian. Dacă nu plătesc, nu mă duc. Oriunde am fost la coafor, oriunde am fost la unghii n-am plecat fără să plătesc. Ține de demnitate chestia asta.

În halul ăsta am ajuns pentru că te scoate, la un moment dat, din sărite. N-are cum să nu te scoată din sărite. De fiecare dată > La ce? La o pereche de ochelari de plastic? Eventual te mocangeai la vreun Hermes, la vreun ceva … dar, așa, la ce să te mocangești la supă, la orez?”, le-a răspuns Cristina Ich, în mediul online.

Adelina Pestrițu este urmărită, pe Instagram, de peste un milion și jumătate de persoane
Adelina Pestrițu este urmărită, pe Instagram, de peste un milion și jumătate de persoane

Adelina Pestrițu este unul dintre cei mai prosperi influenceri din România

Alături de Inna, Andra, Andreea Bălan, Selly, Smiley și Flick Domul Rimă, Adelina Pestrițu este una dintre cele mai urmărite vedete din România. Contul acesteia de Instagram are nu mai puțin de un million și jumătate de fani, ceea ce o face unul dintre cei mai puternici influenceri de la noi. La începutul anului 2020, Adelina Pestrițu dezvăluia că se poate trăi foarte bine din postările de pe social media, dacă ești dispus să depui munca necesară:

„Din social media îți poți cumpăra case, mașini, poți face investiții și îi poți ajuta și pe cei din jurul tău. Trebuie doar să știi cum să gestionezi această putere. (…) 90% din timpul meu îl petrec cu telefonul în mână, fie că postez pozele pentru care am tras sute de cadre înainte, până am ales-o pe cea favortiă, fie că scriu un articol pe blog, filmez un vlog, pozez pentru diverse campanii pe care le am în desfășurare sau stabilesc întâlniri cu posibili colaboratori ”, a recunoscut Adelina Pestrițu.

În afara postărilor de pe social media, în care face reclamă la articole de îmbrăcăminte, produse de beauty sau bijuterii, Adelina Pestrițu mai deține și  un site de ceasuri și bijuterii de lux, unde cel mai scump ceas costă 100.000 de euro și un site cu haine (byEda). Din întreaga sa activitate, Adelina Pestrițu a câștigat jumătate de milion de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...