Suma greu de crezut pe care un clujean o datorează ANAF. A primit somația prin poștă. „I-a costat mai mult recomandata”

Stan Filon 23.01.2023, 19:49
Suma greu de crezut pe care un clujean o datorează ANAF. A primit somația prin poștă. „I-a costat mai mult recomandata”

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost luat în vizor de inspectorii ANAF, care i-au transmis deja o somație de plată și l-au amenințat chiar și cu blocarea conturilor. Toate acestea pentru recuperarea unei datorii pe care bărbatul respectiv o are de plată către stat. Suma însă este una ridicolă!

Suma greu de crezut pe care un clujean o datorează ANAF

Așadar, inspectorii ANAF din Cluj-Napoca s-au dezlănțuit la adresa unui cetățean datornic către stat. I-au trimis omului somații peste somații și chiar l-au amenințat cu blocare conturilor, asta doar pentru recuperarea de la contribuabilul respectiv suma de …3 lei. 

Cel care a făcut cunoscut acest caz a fost chiar cetățeanul cu pricina, care a povestit totul pe Facebook, acolo unde oamenii au râs copios, atunci când au aflat că inspectorii au întocmit atâtea documente doar pentru a recupera o sumă infimă.

Suma greu de crezut pe care un clujean o datorează ANAF
Suma greu de crezut pe care un clujean o datorează ANAF

„Proștii suntem noi și incompetentii ei”

Contribuabilul care a primit somația de plată în plic a explicat că numai costurile de achitare depășesc, în relitate, valoarea datoriei. Mai mult decât atât, bărbatul spune că nu ar datora această sumă către stat, ci mult mai puțin. Datoria de 3 lei solicitată de inspectorii ANAF ar fi compusă dintr-o datorie către stat de 2 lei, la care s-au adăugat și penalitățile, respectiv încă un leu.

„BINEEE ANAF!! 3 lei datorie! I-a costat mai mult recomandata! Mă costă mai mult transferul bancar! Nu plătești… iti blocheaza conturile și plătești 30 ron pentru fiecare deblocare la banca… Unde sunt marii corupți, că proștii suntem noi și incompetentii ei?”, a comentat clujeanul, iar postarea acestuia a devenit virală.

Au fost însă și cazuri mai grave. Unul dintre acestea este al unui bărbat din Sibiu. Pop Iosif, în vârstă de 66 de ani, din Hida, județul Sibiu, s-a trezit că este executat silit pentru o datorie de care nici nu știa. Bărbatul a aflat cu stupoare că era dator la CEC Bank suma de …1 leu! S-a ajuns însă în urma procedurilor de executare silită la o datorie de nu mai puțin de 5.000 de lei! După ce cazul a ajuns în presă, executorul care și-a evaluat munca la 4.999 de lei a renunțat între timp la banii respectivi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...