Sorana Cîrstea, înfrângere la indigo. Sportiva, eliminată de Tereza Martincova, la Chicago

Andrei Cezar, Gabriel Peneș 24.08.2021, 16:58
Sorana Cîrstea, înfrângere la indigo. Sportiva, eliminată de Tereza Martincova, la Chicago

După ce a fpărăsit competiția de la Cincinnati în primul tur, fiind învinsă de către elvețianca Jill Teichmann, Sorana Cîrstea (38 WTA) a fost eliminată prematur și la turneul de la Chicago. Sportiva din România a pierdut în fața Terezei Martincova (60 WTA), scor 6-3, 3-6, 2-6, după aproape două ore de joc.

Îngfrângere la indigo pentru Sorana Cîrstea. Sportiva, eliminată din primul tur la Chicago de Tereza Martincova

Sportiva de 31 de ani a avut o primă jumătate de an cu realizări notabile pe plan sportiv. În luna aprilie, Sorana Cîrstea reușea să câștige turneul de la Istanbul după un parcurs incredibil. Ea a învins-o în finală pe Elisei Mertens (17 WTA) cu scorul de 6-1, 7-6 (3), după un meci incendiar. Până în actul final însă, sportiva română a reușit o serie incredibilă de victorii fără niciun set pierdut.

A urmat apoi finala de la Strasbourg pe care din păcate a pierdut-o în fața cehoacei Barbora Krejcikova (38 WTA) cu scorul de 3-6, 3-6.

La Roland Garros, Sorana Cîrstea a reușit să ajungă până în optimile de finală, unde a fost învinsă de Tamara Zidansek (85 WTA) cu scorul de 6-7(4), 1-6. A urmat turneul pe iarbă de la Wimbledon, acolo unde Sorana s-a oprit în turul al treilea, fiind învinsă de sportiva cu origini românești Emma Răducanu (338 WTA), cu scorul de 3-6, 5-7.

Înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, Sorana Cîrstea s-a accidentat, iar din acel moment pare că pentru sportiva română au început problemele.

La turneul de la Cincinnati, Soara a fost învinsă surprinzător și eliminată în primul tur de Jil Teichmann (65 WTA). A urmat Chicago, unde românca pornea cu a treia șansă la câștigarea trofeului. Numai că Soarana a oferit o nouă surpriză neplăcută.

În primul tur, a întâlnit-o pe Tereza Martincova. Sportiva din Cehia a învins-o pe Sorana în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 2-6, după o oră și 58 de minute de joc. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată până acum. În 2015, la turneul ITF de la Praga, unde Cîrstea a reușit să se impună în fața cehoaicei în primul tur, cu 6-1, 6-1.

Sorana Cirstea, infrangere la indigo. Sportiva, eliminata de Tereza Martincova, la Chicago
Sorana Cirstea, infrangere la indigo. Sportiva, eliminata de Tereza Martincova, la Chicago

Formal slabă a Soranei, pusă pe seama faptului că a renunțat la antrenorul său

Cu toate că în prima parte a acestui an a avut rezultate remarcabile, Sorana Cîrstea a renunțat la antrenorul ei, Adrian Cruciat. La turneul de la Montreal, sportiva s-a afișat alături de Nigel Sears. Antrenorul birtanic a continuat să o susțină pe sportivă și la turenul de la Cincinnati.

Nigel Sears a antrenat nume importante din tenisul feminin. Ana Ivanovic, Amanda Coetzer, Daniela Hantuchova, Ekaterina Makarova sau Anett Kontaveit, sau chiar Emma Răducanu au fost printe jucătoarele care au colaborat cu celebrut anrenor.

Pentru Sorana Cîrstea urmează US Open, acolo unde va fi pe tabloul principal alături de Simona Halep, Irina Begu, Patricia Ţig şi Ana Bogdan.

Urmăriți Impact.ro și pe