Situaţie alarmantă. Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, plin de copii intubaţi din cauza covid-19

Badea Violeta, Mihai Roșoiu 24.08.2021, 14:36
Situaţie alarmantă. Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, plin de copii intubaţi din cauza covid-19

Situație alarmantă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală! Medicii anunță că secția ATI Covid este plină de copii intubanți din cauza virusului. Potrivit acestora, grupa de vârstă cea mai afectată este 6 luni – 1 an. Iată ce spune managerul spitalului!

Secția ATI Covid a spitalului Grigore Alexandrescu este plină de copii intubați

Vești îngrijorătoare de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii sunt disperați din cauza amploarei pe care a luat-o valul 4 al pandemiei. Aceștia anunță că numărul pacienților Covid-pozitivi a crescut semnificativ, iar cele cinci paturi de la Terapie Intensivă sunt deja pline. Majoritatea sunt copii cu părinți nevaccinați.

De asemenea, reprezentantul spitalului a atras atenția că și numărul adulților a crescut și au umplut spitalele de boli infecțioase, iar cadrele medicale sunt de părere că situația se va agrava de la o zi la alta.

„Avem cinci paturi ATI COVID. Ele sunt pline. Valul patru a început, crește numărul de pacienți mai ales în sfera pediatrică. Grupa de vârstă cea mai afectată este 6 luni – 1 an. ATENȚIE! Majoritatea copiilor care vin cu COVID sunt cu părinți nevaccinați și, din păcate, mulți dintre ei nu cred în virus.

Simptome grave! A crescut foarte mult numărul pacienților cu manifestări grave. Sunt pacienți intubați, cu manifestări respiratorii. La copii.. ”, a precizat Laurențiu Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.

Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, plin de copii intubati din cauza covid-19
Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, plin de copii intubati din cauza covid-19

 Tulpina Delta vizează în număr mai mare copiii și tinerii

Unii sunt de părere că valul 4 a început, alții cred că România îl va evita. Un singur lucru este cert, că numărul infectărilor cu Covid-19 a crescut alarmant în București.

Deși numărul oficial al cazurilor de luni, 23 august, a fost doar de 56, în secțiile destinate pacienților infectați cu Covid-19 din spitalele de copii din Capitală, numărul celor internați aproape că s-a dublat de la o zi la alta.

La Spitalul „Victor Babeș” din București, în ultima perioadă s-au înregistrat patru decese. Este vorba doar despre bărbați foarte tineri, cu vârste de 32, 37, 53 și 62 de ani, toți nevaccinați. Mangerul spitalului, dr. Simin Aysel Florescu, a declarat într-o emisiune de televiziune că tulpina Delta este cu mult mai periculoasă decât variantele anterioare și mulți tineri ajung la spital în stare gravă.

„Din păcate, este un lucru absolut dramatic, nu numai îngrijorător, pentru că este vorba despre pacienți care aveau familii tinere, copii mici, care nu aveau niciun fel de boli cunoscute și nimic din cele pe care să le putem diagnostica noi, erau deci niște oameni sănătoși, și care au murit cu zile din cauza acestei boli din simplu motiv pentru că nu erau vaccinați și, în al doilea rând, pentru că au venit la spital foarte târziu din momentul în care a debutat simptomatologia bolii.

Au venit către ziua a zecea de le debut, lucru care face sarcina noastră aproape imposibilă”, a precizat doctorul, într-o intervenție telefonică la „Punctul de Întâlnire”.