Sorin Cîmpeanu, despre profesorii care nu doresc să se vaccineze anti-covid-19. Ce îi aşteaptă în noul an şcolar

Badea Violeta, Narcisa Tomulescu 23.08.2021, 14:27
Sorin Cîmpeanu, despre profesorii care nu doresc să se vaccineze anti-covid-19. Ce îi aşteaptă în noul an şcolar

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a spus clar care va fi situația profesorilor care nu doresc să se vaccineze anti-covid-19. Iată ce îi aşteaptă în noul an şcolar. Ce mesaj le-a transmis oficialul!

Ce se va întâmpla cu profesorii care nu vor să se vaccineze anti-covid-19

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre situația profesorilor care nu doresc să se vaccineze anti-Covid-19, dar nici să se testeze. Oficialul a promis că va încerca să găsească soluții astfel încât să nu fie nimeni discriminat și să aibă dreptul la muncă.

Problema intervine după ce pragul va fi mai mare de 6 la mie. După ce se va depăși această limită, ministrul Educației a anunțat că profesorii care nu s-au vaccinat și care nici nu vor să se testeze nu vor mai putea preda până ce rata de incidență nu va coborî sub 6 la mie.

„În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că în mod evident ai nevoie de ceva odihnă. „Ceva odihnă” trebuie să fie obligatoriu în termenii legii.

Atât cât permite legea. Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească.

Dacă nici n-ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici n-ai motive certificate medical pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact.”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

„Anul acesta putem deschide scolile pana la pragul de 6 la mie”
„Anul acesta putem deschide scolile pana la pragul de 6 la mie”

„Anul acesta putem deschide școlile până la pragul de 6 la mie”

Ministrul Educaţiei a anunțat că școlile sunt medii sigure și vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie. Acesta a precizat că masca va fi obligatorie în spațiile închise, cu excepţia orelor de sport. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a spus că ceremoniile de deschidere nu vor dura mai mult de o oră și jumătate,iar masca de protecție va fi obligatorie.

„Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predarii online. Şcolile sunt cele mai sigure medii. Am decis că anul acesta putem deschide scolile pana la pragul de 6 la mie.

Prima saptamana va incepe cu ceremoniile de deschidere a anului scolar. Anul acesta ne permitem. Masca va fi obligatorie in interior, cu exceptia orelor de educatie fizica. Conditia este ca rata de infectare sa fie sub doi la mie.

Permitem ceremoniile in exterior, singura conditie va fi ca ceremoniile sa nu dureze mai mult de o ora si jumatate şi să se poarte mască de protecţie”, a mai spus oficialul.