Sindicaliştii din cadrul companiei TAROM protestează astăzi. Ce nemulțumiri au aceștia

Elena Avramescu 21.07.2022, 08:55
Sindicaliştii din cadrul companiei TAROM protestează astăzi. Ce nemulțumiri au aceștia

Nemulțumiri companiiilor aeriene par să nu se mai termine, iar acum a venit rândul TAROM-ului. În acest sens, în cursul zilei de astăzi, mai precis între 12:00 și 13:00 se va organiza un miting de protest în faţa sediului companiei din Otopeni. Se pare că nemulţumirile sunt legate de faptul că administraţia companiei nu dorește să le aprobe majorarea salarială solicitată.

Protest TAROM în faţa sediului companiei din Otopeni

Astfel că astăzi sunt aşteptaţi să participe în jur de 200 de membri de sindicat la mitingul organizat de Sindicatul Unit TAROM (SUT), angajaţii companiei TAROM declarând că își doresc o salarizare decentă, dar şi că sunt nemulțumiți de faptul că sunt trataţi cu o foarte mare superficialitate de conducerea companiei în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă.

„Aşa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariţia unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislaţia în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privinţa majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreţ de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între şedinţe, se tratează cu indiferenţă revendicările salariate transmise de sindicat”, au notat reprezentanţii sindicatului.

Aeronava TAROM

Temerea mare este dată de faptul că unii dintre salariaţi urmează să fie concediaţi zilele următoare, după ce nu au luat notele corespunzătoare la evaluarea realizată de PwC.

În plus, pentru a nu fi afectată financiar compania TAROM, la protest vor participa doar salariaţii aflaţi în ture libere de serviciu, au susținut sindicaliştii.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...