O mai ții minte pe Anca Boagiu? Ce salariu are prima preferată a lui Traian Băsescu la Tarom

Ioana Bucur 01.03.2022, 09:52
O mai ții minte pe Anca Boagiu? Ce salariu are prima preferată a lui Traian Băsescu la Tarom

De când a ieșit din prima linie a politicii românești, Anca Boagiu, de profesie inginer constructor, s-a reprofilat. Fostul ministru al Integrării în guvernul Tăriceanu și ministru al Transporturilor în guvernul Boc lucrează acum pentru Tarom, mandatul său de administrator provizoriu al transportatorului aerian fiind prelungit pentru încă două luni. Ce salariu are prima preferată a lui Traian Băsescu.

Ce salariu are Anca Boagiu la Tarom

De profesie inginer constructor, Anca Boagiu a intrat în prima linie a politicii din România, ajungând ministru al Integrării în guvernul Călin Popescu-Tăriceanu și ministrul Transporturilor în guvernul Emil Boc, în perioada iunie-decembrie 2000.

În octombrie 2021, a fost numită membru al Consiliului de Administrație al Tarom.

Pe 23 februarie, Adunarea Generală a Acționarilor a decis prelungirea cu încă două luni, începând din data de 27 februarie și până la 26 aprilie 2022, a mandatului de administrator provizoriu al Tarom pentru fostul ministru Anca Boagiu.

„Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, cu majoritate de voturi ‘pentru’, reprezentând 99,92% din capitalul social și 0,08% voturi neexprimate de acționarul Societatea de Investiții Financiare Muntenia SA, stabilește ca remunerația administratorilor provizorii numiți să fie la nivelul de 12.500 lei brut, numai dacă cuantumul acesteia nu depășește de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată, conform obiectului principal de activitate al Tarom”, arată hotărârea, potrivit ziare.com.

Potrivit sursei citate, în Adunarea Generală a Acționarilor s-a stabilit ca salariul administratorilor provizorii numiți să fie la nivelul de 12.500 lei brut, numai dacă cuantumul acesteia nu depășește de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată, conform obiectului principal de activitate al Tarom.

O mai tii minte pe Anca Boagiu Ce salariu are prima preferata a lui Traian Basescu la Tarom
Anca Boagiu. Inquam Photos / George Calin

„Eu le dădeam gumă de mestecat, lapte praf și ciocolată, pentru că eram captain Băsescu”

Cunoscută în spațiul public și ca „prima preferată a lui Traian Băsescu”, în 2004, Anca Boagiu a fost subiectul unui moment stânjenitor. Un jurnalist local din Slatina l-a întrebat, la acea vreme, pe Traian Băsescu dacă este adevărat că ar fi găzduit-o, pentru o perioadă. Fostul președinte a dezvăluit că o cunoaște pe Boagiu de când era copilă:

„Doamna Boagiu e de-o seamă cu verișoara mea, Laura Olteanu. Erau în chiloței albi, în praf, în fata blocului, pe vremea când eu veneam din voiaj și Laura spunea: „A venit unchiu’!”, iar Anca spunea: „A venit nenea!”. Eu le dădeam gumă de mestecat, lapte praf și ciocolată, pentru că eram „captain Băsescu””.

Întrebarea a fost repetată, jurnalistul cerând un răspuns direct, Băsescu a spus: „Cum să stea, măi, omule? Ești sănătos la cap?”, rugându-l pe reprezentantul presei să pună întrebarea și soției sale, Maria Băsescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...